Coronavirüs (Covid-19) salgınına iyi gelen besinler nelerdir? İşte virüssavar 9 süper besin...

ABD'li 9 doktor bir araya geldi. Coronavirüs'e karşı 9 süper besini seçti. Ekipte yer alan Dr. Seema Sarin, söz konusu besinlerden en az birinin her gün tüketilmesi gerektiğini belirtti. Peki, Coronavirüs (Covid-19) salgınına iyi gelen besinler nelerdir? İşte Coronavirüs'e karşı 9 süper besin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2020 Güncelleme 06 Nisan 2020, 07:02
Coronavirüs Covid-19 salgınına iyi gelen besinler nelerdir? İşte virüssavar 9 süper besin...

İÇİNDEKİLER




ABD'li 9 doktor bir araya geldi. Coronavirüs'e karşı 9 süper besini seçti. Ekipte yer alan Dr. Seema Sarin, söz konusu besinlerden en az birinin her gün tüketilmesi gerektiğini belirtti:


KIRMIZI BİBER: İçeriğinde bol miktarda C vitamini vardır. Bu bir portakaldan yaklaşık 2 kat daha fazladır. Özellikle solunum yolu hastalıklarına yol açan virüslerle savaşır. Tazesi de kurusu da faydalıdır.


BROKOLİ: Yüksek oranda C vitamini barındırır. İçeriğindeki antioksidan sayesinde bakteri ve virüslerle savaşır. Özellikle az pişmiş şekilde tüketilmesinde fayda vardır.


NOHUT: Protein ve çinko kaynağıdır. Vücudun hasarlı dokularını onarır. Bağışıklık sistemini güçlü tutması en önemli özellikleri arasında yer alır. Haşlanmış nohut ise harika bir atıştırmalıktır.


ÇİLEK: Virüssavar olarak bilinen C vitaminini barındırır. Bu da diğer besinler gibi bağışıklık sistemini vuran hastalıklarla savaşır. Hasarlı hücreleri onarır.



SARIMSAK:
Içeriğinde ağır miktarda sülfür vardır. Kalp krizinden salgın hastalıklara karşı sayısız faydası vardır



MANTAR: Güneşe en fazla maruz kalan besinler içinde yer alır. Bu nedenle içinde bol miktarda D vitamini vardır. D vitamini, başta kanser olmak üzere tüm kötü hücreler ve virüslere karşı müthiş bir kaynaktır.



ISPANAK: İlginç ama C vitamini açısından en önemli gıdalar arasında ilk sıralarda yer alır. Salgın gibi çevresel hastalıklara karşı vücudun kalkanıdır.



YOĞURT: Probiyotik bağırsak ve bağışıklık sistemini desteklemek açısından son derece yararlıdır.



AYÇEKİRDEĞİ: E vitamininin en büyük kaynağıdır. Antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini gü