Ev turşusu şifa deposu

Soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden olan ev turşusu, şifa dağıtıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz turşunun haftanın 2 günü, bir avuç içi kadar tüketimini öneriyor. Aşırı tüketildiğinde içerdiği tuz nedeniyle tansiyonu yükseltebileceğini belirtiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2020 Güncelleme 11 Şubat 2020, 07:00
Ev turşusu şifa deposu

İÇİNDEKİLER

Soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden olan ev turşusu, şifa dağıtıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz turşunun haftanın 2 günü, bir avuç içi kadar tüketimini öneriyor. Aşırı tüketildiğinde içerdiği tuz nedeniyle tansiyonu yükseltebileceğini belirtiyor. Turşunun 7 faydasını sıralıyor:

GRİPTEN KORUR: Turşu içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendirir. En faydalısı pancar ve lahanadan yapılanıdır. Soğuk algınlığı ve gribi bitirir.
DİYABETİ ÖNLER: İçerdiği sirke sayesinde kan şekerini dengeler. Diyabete karşı koruma sağlar.
AĞRI KESER: Vücuda mineral desteği sağlar. Kas ağrılarını keser.
ZAYIFLATIR: İçerdiği lif sayesinde uzun süre tok tutar. Zayıflatır.
KANSERDEN KORUR: Sarımsak, pancar ve karnabahar turşusu kansere karşı korur.
KALBİ GÜÇLENDİRİR: Tansiyonu olanların fazla tüketimden kaçınması gerekir.
BAĞIRSAKLARI TEMİZLER: Bğırsaklardaki faydalı bakterileri destekler