Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Hangi bölüme hangi doktor bakıyor?

Günümüzün yoğun iş ve yaşam temposunda baş ağrısı birçok insanı rahatsız ediyor. Kronikleşen baş ağrıları için mutlaka doktor muayenesi olunması gerekir. Normal baş ağrılarını ise ilaçsız da geçirmek mümkün. Peki, baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Baş ağrısı nasıl geçer? İşte şiddetli baş ağrısına iyi gelen pratik ve doğal yöntemler...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 11:46 Güncelleme 10 Aralık 2019, 11:46
Baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Hangi bölüme hangi doktor bakıyor?

İÇİNDEKİLER

Baş ağrısı için hastanede hangi bölüme gidilmesi gerekiyor? Baş ağrısı genellikle stres, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, migren, görme bozuklukları, yetersiz beslenme, bazı enfeksiyonlar, kafa travmaları gibi nedenlerle oluşmaktadır. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen baş ağrısı, kimi zaman çok şiddetli kimi zaman ise daha hafif olabiliyor. Peki, baş ağrısı için hangi bölüme gidilir? Baş ağrısı nasıl geçer? İşte merak edilenler...

BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Baş ağrısı için Nöroloji bölümüne gidilmesi gerekiyor. Nöroloji genel olarak beyin, beyin sapı, omurilik ve çevresel sinir sistemiyle kasların hastalıklarını inceleyen, teşhis ve cerrahi dışındaki tedavi uygulamalarını içeren tıp bilimi dalıdır.

BAŞ AĞRISI İÇİN NELER YAPILIR? DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA...

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Trafik sıkışıklığı, ödeme günleri, tartışmalar, çalışanlarını sık sık fırçalayan patronlar ve hatta iyi haberler bile baş ağrısına yol açabiliyor.

Genellikle baş ağrısının vücudunuzun fiziksel ve ruhsal strese verdiği cevap olduğunu söyleyen uzmanlar, bu stresin başınızdaki ve boynunuzdaki kasları ile kan damarlarınızı da daralttığını ve daha sonra genişleterek migren ya da damarsal baş ağrılarına yol açtığını açıklıyorlar. Zaman'a göre, bir de sinüsleriniz tıkanırsa ya da iltihaplanırsa bu durumda da ağır bir baş ağrısıyla karşılaşabilirsiniz.

Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, yine de tüm bu olumsuzluklara rağmen baş ağrılarının çoğu geçicidir ve evde uygulayacağınız basit tedavilere genellikle olumlu yanıtlar verirler.

1. Kekik ve biberiye yağı: Baş ağrısını hafifletmek için şakaklarınızın üzerine ve alnınıza birkaç damla kekik ya da biberiye yağı sürün. Sonra birkaç dakika sessizce oturun. 2010 yılında yapılan bir çalışmada, araştırmacılar kekik ve biberiye yağının karvakrol isimli bir madde içerdiğini belirlediler. Bu madde ibuprofen gibi Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlara (Steroid dışı yangı önleyici ilaçlar) benzeyen COX 2 inhibitörleri gibi görev yapıyor ve ağrıyı hafifletiyor.

2. Zencefil kökü: Zencefil prostaglandin sentezini engelleyerek migrene karşı başarılı oluyor. Zencefil migrenle birlikte eşlik eden bulantıyı durdurmaya yardım ediyor. 2 bardak suyun içine 3 çeyrek parça zencefil kökünü atarak ağır ateşte 30 dakika kaynatın.

3. Sarı papatya çayı: Yoğun bir iş gününde kısa bir ara baş ağrısına yol açan gerginliğinizin biraz yatışmasına yardım edecektir. Bu sırada içeceğiniz bir bardak sarı papatya çayı ağrınızı azaltmaya ve sizi gevşetmeye yardımcı bileşenler içeriyor. Bir fincan kaynamış suya bir poşet sarı papatya çayı ekleyin ve yaklaşık 10 dakika demlendirin. İsterseniz bal ile tatlandırabilirsiniz.

4. Nane ve lavanta yağı: Ayak banyosunun baş ağrısı için güçlü bir tedavi olabileceği belirtiliyor. Sıcak su kanı ayaklarınıza doğru çeker ve başınızdaki kan damarları üzerindeki baskıyı gevşetir. Bu suya birkaç damla nane ya da lavanta yağı eklerseniz, bu güzel koku da üzerinizde ferahlama etkisi oluşturur.

5. Magnezyum: Araştırmacılar, migreni olanların bu gerekli minerali ecza dolaplarında bulundurmalarını öneriyorlar. Ataklar sırasında migren hastalarının beyninde daha az miktarda magnezyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu kişilerde aynı zamanda genel bir magnezyum eksikliği de olduğunu kaydettiler. Yapılan bir araştırma, magnezyum takviyesinin baş ağrısını önlediğini gösterdi. Uzmanlar, günde 400 miligram magnezyum alınmasını öneriyorlar. Fakat, magnezyumun bazı kişilerde ishale yol açtığını da göz önünde bulundurmayı unutmayın.

6. B2 vitamini: Bir çalışmada "riboflavin" olarak bilinen B2 vitamininden 3 ay boyunca günde 400 miligram alan katılımcıların yüzde 59'unun migren ağrılarında yaklaşık yüzde 50 civarında azalma olduğu belirlendi.

7. Lapaza çiçeği özü: Bu bitkisel ilaç, migren için oldukça etkilidir. Lapaza çiçeği özünü içeren bir ilaç üzerinde yapılan en az 3 araştırma , bu bitkinin migren ataklarını önemli ölçüde azalttığını gösterdi. Uzmanlar, ilk bir ay boyunca günde 2 kez 75 miligram ve daha sonra ise 50 miligram alınması gerektiğini açıkladılar.