Beyaz ekmek göbek demek! İşte vücutta kiloya dönüşen o besinler...

Yalış besinlerin tüketimi, fazla kiloyu ve kalın bir beli beraberinde getiriyor. Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek, vücutta kiloya dönüşen besinleri sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2019 Güncelleme 16 Kasım 2019, 07:59
Beyaz ekmek göbek demek! İşte vücutta kiloya dönüşen o besinler...

İÇİNDEKİLER

Yağlı et: Özellikle yağlı etler, fazla kiloları beraberinde getirir. Kalp ve damar hatalıklarına neden olur. Eti yağsız ve kararında tüketmek ise B12 vitamini, çinko ve demir minerallerini artırır.

Patates cipsi: Patatesi kızartma işlemi sırasına ortaya çıkan trans yağlar, önce göbeğe ardından pek çok hastalığa davetiye çıkartır. Kızartma yerine haşlama ve fırınlama yöntemlerini tercih etmek gerekir.

Ekmek: Beyaz ekmek ve beyaz unla yapılmış gıdalar, kilo vermeyi zorlaştırır. Bunun yerine tam buğday, yulaf ve tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

Gazlı içecekler: İçerdiği yüksek şeker nedeniyle kilo alımına neden olur. Bel çevresini yağlandırır. Bunun yerine bir bardak sade maden suyuna limon dilimleri eklemek gerekir.

Şeker ve tuz: Bu ikili, kilonun altında yatan en önemli nedenlerdendir. Bu yüzden tuz tüketimi günde beş gramı geçmemelidir.