ADAÇAYI
MALZEMELER:
1 çay kaşığı adaçayı. 1 tatlı kaşığı toprak ekinezisi. 1/2 su bardağı su. YAPILIŞI: Suyu kaynatın. Adaçayı ve ekinezyayı küçük bir kavanoz içine yerleştirin ve sonra kaynar su ile doldurun. Karışımı süzgeçten geçirin. Sprey şişesiyle boğazınıza sıkın.
ZENCEFİL
MALZEMELER: Zencefil kökü. 1 litre su. 1 çorba kaşığı bal veya tercih edilen tatlandırıcı. Sıkılmış limon suyu. YAPILIŞI: Zencefil kökünü soyup, rendeleyin. Kaynatılmış su dolu tencereye 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefili koyun ve kapakla örtün. 10 dakika kadar bekletin. Tatlandırıcı ve limon suyu ilave edip için.
TARÇIN
MALZEMELER: 1 bardak badem sütü. 1/2 çay kaşığı (2.5 ml) öğütülmüş tarçın. 1/8 çay kaşığı (0.6 ml) kabartma tozu. YAPILIŞI: Tarçın ve kabartma tozunu birlikte karıştırın. Badem sütü ekleyin. İçine bal atın. Çay olarak içilebilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.