Böbrek dostu pirinç

Kalorisi yüksek diye birçok kişinin uzak durduğu pirinç, böbrek dostu çıktı. Uzman diyetisyen İpek Ağaca Özger, pirincin oldukça sağlıklı ve besleyici bir besin olduğunu belirterek, "Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerlidir" dedi. İşte haberin detayları ve 12 Ekim tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2019 Güncelleme 12 Ekim 2019, 07:58
Böbrek dostu pirinç

İÇİNDEKİLER

Kalorisi yüksek diye birçok kişinin uzak durduğu pirinç, böbrek dostu çıktı. Uzman diyetisyen İpek Ağaca Özger, pirincin oldukça sağlıklı ve besleyici bir besin olduğunu belirterek, "Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerlidir" dedi. Özger, şöyle devam etti: "Pirincin diğer bir yararı ise içeriğindeki E ve B vitaminleri ile vücudun kansere karşı korunmasına yardımcı olmasıdır. Özellikle kansere yol açacak maddelerin vücuttan atılım sürelerini hızlandırır. Bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterolü düşürücü ve kalp krizi riskini azaltıcı etkisi vardır. Pirinç, dolaşım sistemi ve kalbin dostudur. Yağsız pişirildiğinde diyet yapanlar bile tüketebilir. 3 yemek kaşığı pirinç pilavı 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir."

TROPİK MUTLULUK
C vitamini zengini ananas, birçok hastalığa iyi geldiği gibi lbi idoyu artırıp cinsel isteği de ateşliyor. Sorunlu çiftleri sevindiriyor... Tropik meyvelerden ananas, birçok hastalığa karşı koruyucu rol oynuyor. çeriğindeki bromelin enzimi ile libidoyu artırıp cinsel arzuyu ateşleyen ananasın daha çok suyu etkili oluyor. Uzmanlar ananasın bazı faydalarını şöyle sıralıyor:

Sindirime iyi gelir. Kanser hücre sayısı azaltır.

Diş sağlığını korur. İçerdiği manganez, kalsiyum, çinko ve bakırla kemik sağlığı için önemlidir.

Manganez aynı zamanda bademcik iltihabı, kanserden korunma, yüksek kolesterol ve karaciğerin temizlenmesinde öne çıkan bir elementtir.

MEME KANSERİNE ANGELİNA KALKANI
Ünlü yıldız Angelina Jolie'nin doktoru Kristi Funk, meme kanserinden korunmak için kadınlara çok özel beslenme uyarıları yaptı: "Her gün brokoli, lahana, Brüksel lahanası gibi turpgillerden sebzeler tüketin. Yaban mersini, çilek ve böğürtlen yiyin. Hindistan cevizi, mantar, soya tüketmeyi ihmal etmeyin. Her meyve-sebzenin organik olanını bulmaya çalışın. Ayrıca evinizi tozdan arındırın."