Mutluluğu bulmak | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (18 Eylül 2019)

Cinsel hayatta yaşanan sorunlar, çiftleri mutsuz ediyor. Bu anlamda kadın ve erkeğe ayrı ayrı görevler düşürüyor. Mutluluğu bulmak için çiftlerin birbirine anlayış göstermesi ve sorunları birlikte çözmesi gerekiyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 18 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2019 Güncelleme 18 Eylül 2019, 07:56
Mutluluğu bulmak | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 18 Eylül 2019

İÇİNDEKİLER

ORGAZM OLAMIYORUM
40 yaşındayım. Bir aydır testislerimde ve cinsel organımda yanma var. Orgazm olamıyorum. İdrarım da ağrılı. Sebebi ne olabilir?


Öncelikle ilk iş iç hastalıkları uzmanına gitmek. Genel muayene birçok ihtimali değerlendirmek için gerekli.
Cinsel organlar ve onların bölgesinde garip bir his ve orgazm olamama tarifin 'atılamayıp biriken idrar' için nörolojik bir ihtimali kuvvetlice düşündürür. Bel fıtıkları bile bu şikayetlere neden olabilir. Üroloji, nöroloji ve hatta belki de fizik tedavi uzmanına ihtiyaç duyulabilir. Şikayetlerin önemli, gecikme...
AŞKTA KAYBETME

46 yaşında şeker hastasıyım. Şeker, cinsel hayatı etkiliyormuş. Bunun olmaması için nelere dikkat etmeliyim?

Hastalığa uyum sağlamalısın. Hastalığın gereklerini yerine getirirsen sıkıntı yok. Kan şekerinin iyi kontrol edilmesi, cinsel fonksiyonlarınızın düzelmesini sağlayabilir. Uzun süren yüksek şeker düzeyleri sizi yorgun düşürebilir. Ereksiyon problemi yaşayabilirsiniz. Ayrıca hiperglisemi kadın ve erkek cinsel organında mantar enfeksiyonlarına yol açabilir.
CİNSEL HAYATIM BİTTİ

Bir sürü sıkıntım var. Depresyon hapı almaya başladım. Cinsel hayatım allak bullak oldu. Hapı bıraksam iyi olur mu?

Depresyon hapına doktor mu başladı yoksa sen mi eczaneden aldın? Evin şalteri atınca elektrikçiye gidiyorsunuz kendi şalteriniz atınca kafanıza göre ilaç alıyorsunuz. Olmaz! Her ilaç her şeye iyi gelmez. Bu tip ilaçlar cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir. Ama zaten depresyonda da cinsel istek azalabilir. İlacı kesin. Psikiyatri uzmanına muayene randevusu alın.
MUTLULUK ÇUBUĞU

59 yaşındayım. 13 ay önce eşim vefat etti. Hanımım ölmeden önce kasık fıtığı ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası bende olay bitti. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Üroloji doktoruna gittim. Mutluluk çubuğu takalım dedi. Evlenmek istiyorum, bana bir yol gösterin, derdime derman olun!

Öncelikle hormonal olarak bedenin ne durumda olduğunu anlamamız gerekir. Testosteron, prolaktin, TSH, tam kan sayımı testlerini yaptırın. Ayrıca kalp damarlarını da kontrol ettir. Damar darlığı var mı yok mu hem kalp damarları hem de cinsel organınızın damarlarının kontrol edilmesi gerekir. Önce iç hastalıkları uzmanının takibine gir. Sonuçları tekrar değerlendireli.
EŞİNLE KONUŞ!

5 ay önce evlendim. Erken boşalma sorunum var. Boşaldıktan sonra da çok acı çekiyorum. Canım yanıyor. Bu neden olabilir?

Boşalma sonrası meydana gelen acı şikâyeti üretrit, fıtık, testis ve prostat hastalıklarında görülebilir. Üroloji uzman muayenesi olman gerekir. Gerilim, korku, kaygı, aşırı heyecan, aşırı duygusallık, cinsel ilişkiye girilen ortama ait güvensiz şartlar, eşlerin birbirine karşı olan tutumları erken boşalmaya neden olabilir. Bu konuyu da bir düşün. Farklılıklar ve yanlışlıklar varsa düzenle. Gerekirse tekrar görüşelim.