Lenf kanseri kaşıntıyla gelir

Lenfoma, lenf sisteminin hücrelerinde başlayan bir kanser türü olarak biliniyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, lenfoma ve tedavisi hakkında bilgi veriyor. İşte Takvim Gazetesi’nin 16 Eylül 2019 tarihli sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2019 Güncelleme 16 Eylül 2019, 07:57
Lenf kanseri kaşıntıyla gelir

İÇİNDEKİLER

Lenfoma, lenf sisteminin hücrelerinde başlayan bir kanser türü olarak biliniyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan İsmail Sarı, lenfoma ve tedavisi hakkında bilgi veriyor. Bu hastalığın dalakta büyüme, ateş, gece terlemesi, nefes darlığı, yorgunluk, kemiklerde ağrı ve kaşıntıyla belirti verdiğini söylüyor. Lenfoma tedavinin hastalığın yaygınlığı, tümörün biyolojik özelliği gibi faktörlere bakılarak planlandığını belirtiyor. Tedavide; kemoterapi, kök hücre nakli ve radyoterapi yöntemleri uygulanıyor.

HAVUCU ÇİĞ ÇİĞ YİYİN!
Sağlıklı bir hayat için meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesi gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, "Mevsiminde tüketilen yiyecekler en doğal seçenektir" diyor. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında tüketilmesi gereken besinleri sıralıyor: Eylül: Üzüm ve Fındık: Potasyum deposu üzüm, kan şekerini dengeler. Fındık tok tutar. Bağışıklığı güçlendirir. Ekim: Turp ve Havuç: Prostat kanseri riskini azaltan turp, gastrit, reflü ve böbrek taşı hastalıklarından korur. Havucun çiğ yenmesi daha faydalıdır. Kasım: Pazı ve Ispanak: A ve C vitaminlerinden zengin olan pazı, gözleri besler. Kabızlığı engeller. Lif ve antioksidan deposu olan ıspanak ise kalp ve Alzheimer hastalığı riskini azaltır.

NAR YE GENÇ KAL
İçerisindeki onlarca minik tanesiyle nar, hem ağızları tatlandırır hem de sağlığı korur. meme, kolon ve prostat kanserinden koruyan nar, antioksidan etkisiyle hücreleri besler. Cildi gençleştirir.

KALPLERE HARDAL
Keskin tadıyla herkesin bayıldığı hardal, vücuda şifa olur. Antioksidan etkisi sayesinde kolon kanseri riskini azaltır. Kalp ve damar sağlığını korur. Romatizma ağrılarını hafifletir.

KATARAKTA KIŞNIŞ
Çayı, baharatı ve yağıyla kişniş, sağlık dağıtır. Bağışıklığı güçlendiren kişniş, sindirime yardımcı olur. Kabızlığı engeller. Tansiyonu düşürür. Katarakt riskini azaltır.

MUTLULUK ÇİKOLATADA
Özellikle kadınların severek tükettiği çikolata, mutluluk hormonunu harekete geçirir. Kolesterolü dengeler. Kalbi korur. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır.