Her derde aşure

Muharrem ayının simgesi olan aşure, zengin içeriği sayesinde hem sağlığı koruyor hem de vücudun tatlı ihtiyacını karşılıyor. Aşurenin faydaları şöyle sıralanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2019 Güncelleme 16 Eylül 2019, 07:57
Her derde aşure

İÇİNDEKİLER

Muharrem ayının simgesi olan aşure, zengin içeriği sayesinde hem sağlığı koruyor hem de vücudun tatlı ihtiyacını karşılıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, 1 kase aşurenin 350 kalori olduğunu söylüyor. Diyabet hastalığı olanların dikkatli tüketmesi gerektiğini vurguluyor. Aşurenin faydaları şöyle sıralanıyor:

BAĞIRSAK DOSTU: Aşurenin içerisindeki kuru baklagiller, bolca lif içeriyor. Bu sayede bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığı engelliyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR: Aşurede bulunan fındık ve ceviz gibi yağlı tohumlar, yüksek miktarda omega-3 içeriyor. Böylece kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar sağlığını koruyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR: B vitamininden yetersiz beslenmek, unutkanlığı artırıyor. Aşurede yer alan kuruyemişlerde bulunan B ve E vitaminleri beyin sağlığını koruyarak hafızayı güçlendiriyor.

ANNE SÜTÜNÜ ARTIRIR: Aşure içerdiği bitkisel kaynaklı proteinlerle anne sütünü artırıyor. Emzirme döneminde oluşan tatlı ihtiyacını da karşılıyor. STRESI AZALTIR: Aşureye eklenen fındık, badem ve ceviz gibi kuruyemişler, sakinleştirici etki gösteriyor. Bağışıklığı destekleyerek hastalıklardan