Kadın ilgi ister | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (10 Eylül 2019)

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel sorunlarınıza en sağlıklı cevapları vermeye devam ediyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 10 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2019 Güncelleme 10 Eylül 2019, 07:55
Kadın ilgi ister | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 10 Eylül 2019

İÇİNDEKİLER

3 yıl önce evlendim. Geçenlerde arkadaşım 'Orgazm oluyor musun?' dedi. Eşiyle beraberken oluyormuş. Ne dediğini anlamadım. Kimseye de soramadım. Nedir bu?
Cinsel ilişki sırasında ilişkiye hazırlık, ilişkiye girme ve ilişki sonrası hal olarak haz duyma, hoşnut olma, keyif alma durumuna 'orgazm' denir. Her kadın, uygun şekilde ve yeterli süre kendi bedenini bir başkasının bedeniyle paylaşarak haz almayı yani orgazm olmayı öğrenebilir. Erkekler çok kısa sürede haz duyabilir. Kadınlar için orgazm olabilme süresi çok daha uzundur. Haz alma yani orgazm süresi sizin ilişkiye ruhsal ve fiziksel olarak ne kadar hazır olduğunuzla ilgilidir. Karşılıklı ilgi, bilgi, sabır göstermeniz gerekir.
DOKTORA BAŞVUR
19 yaşındayım. Cinsel organım biraz eğik. Başka bir şikayetim yok. Çalışması normal. Sünnetten olabilir mi? Doktora göstereyim mi?

Tabi ki göster. Başkalarının lafıyla tanı konmaz. Sünnete bağlı olup olmadığını üroloji muayenesinden sonra anlarız. Çalışması normal diyorsan çok da üzülecek bir durum yok. Bazı bağışıklık sistemi hastalıkları, kıkırdakbağ dokusu farklılıkları, penisin çeşitli nedenlerle zedelenmeleri ve bazı ilaçların kullanımında peniste eğilme görülebilir.
ERKEKLERE UYARI
7 yıldır evliyim. Erken boşalma sorunum var. Ne önerirsiniz?

Cinsel ilişki öncesi halin, erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. Stres, depresyon ve kullandığın ilaçlar da cinselliğe etki eder. Eşinin olumsuz tavrı, ona karşı şevkat hissin ilişki sırasındaki aşırı kontrolcü halin başarısızlığı kaçınılmaz kılar. Sen bunları hallet. Ayrıca testosteron, prolaktin ve TSH gibi hormonların ölçülmesi gerekebilir. Bazen cinsel organının kan dolaşımı için ultrason gibi görüntülemeler gerekebilir.
YENİ EVLİYİM AMA...
2 ay önce evlendim. Eşimle birbirimizi seviyoruz. Ama hala birlikte olamadık. Korktuğum için ben fırsat vermedim. Lütfen yardım edin.

Bu durumla sık karşılaşıyoruz. Yani sana has bir durum değil. Evlenene kadar düzenli, sağlıklı ve doğru bilgi alınmıyor. Anneler, kızları ile her şeyi konuşmuyor. Sonunda da senin gibi sıkıntıya düşen eşler ve gerilen aileler ortaya çıkıyor. Güvendiğin aile hekimi, iç hastalıkları uzmanı ile üroloji ve kadın doğum uzmanına gidip birlikte konuşmalısın. Evlilik deneyimi olan arkadaşların da bu konuda tecrübelerini seninle paylaşabilirler.
PROSTAT SANIYORLAR
62 yaşındayım. Tansiyon için idrar söktürücü verdiler. Sürekli tuvaletteyim. Herkes prostat sanıyor. Başka bir ilaç istesem mi?

İlacı yutmadan etkisinin ve yan etkisinin nasıl olacağını bilemeyiz. Bence bunları doktorunuza söylemelisiniz. Bazı tansiyon ilaçları prostat büyümesi olanlarda ilk tercihimiz olur. Prostat ile ilgili hastalığını ona anlat. Alfa Bloker denilen ilaç grubu şayet senin için kullanılmasına engel bir durum yoksa hem hipertansiyon hem de prostat bezi hastalığını tedavi edici olacaktır.