Erkeklere tavsiyeler | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (4 Eylül 2019)

Cinsel hayat kadın ve erkek için farklı anlamlar taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı M. Nafiz Karagözoğlu, erkeklere aşkta mutluluğun sırrını açıklıyor. İlişkide anlayış ve romantizmin kadınları mutlu ettiğini belirtiyor. İşte Dr. Nafiz Karagözoğlu'nun 4 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2019 Güncelleme 04 Eylül 2019, 07:55
Erkeklere tavsiyeler | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 4 Eylül 2019

İÇİNDEKİLER

SORUNUM NE? 36 yaşındayım. 12 yıldır sigara içiyorum. 2 yıllık evliyim. Eşimle beraberken nefessiz kalıyorum. Bir de erken boşalma sorunu yaşıyorum. Andropoz desem değil, prostat desem değil. Sigaradan mı oluyor bu?
YAŞA değil yaşadığına bak. Akciğerin hassas ise 5 yılda da bozulur. KOAH ihtimali dahil akciğer hastalıkları açısından muayene ve tahlil yaptırmalısın. Damar tıkanıklığının ilk bulgusu, özellikle sigara içenlerde sertleşme sorunudur. Bu nedenle kalp muayenesi ol.
ŞÜPHELENİYOR

Bir süre önce işten ayrıldım. 5 aydır ilişki isteğim yok. İyice bunalıma girdim. Eşim onu aldattığımdan şüpheleniyor. Hangi doktora gitmem gerekir?

İş kaybı depresyon, kaygı yaratır. Cinsel istek azalır. Eşin sana güveni azalırsa, tartışmalar olursa cinsel istek azalır. Kan şekeri düşerse, tiroit çalışması bozulursa cinsel istek azalır. Hepsi aynı anda olmuşsa yine cinsel istek azalır. Önce iç hastalıkları uzmanına git. Başta testosteron olmak üzere hormonlara ve diğer ihtimallere bakılsın.
BENDEN KAÇIYOR

5 aylık evliyim. Sıkıntım dağdan büyük. İlk geceden beri eşim bana elini sürmüyor. Sorduğumda da kızıyor. Hep bir bahane sunuyor. Ne olmuş olabilir?

Evliliğin maddi, manevi ve cinsel farklılıklarına uyum sağlamak zaman alabilir. Eşinle muhabbet et. Çünkü yanlış ve eksik bilgilerle büyümüş olabilir. Var olan bilgileri nedeniyle kendine ait bazı özellikleri eksiklik ve yetersizlik olarak tarif ediyor olabilir. "Ya olmazsa?" diye düşünerek hiç ilişkiye girmemeyi bile göze almış olabilir. Eğer bedensel sıkıntılar varsa iç hastalıkları ve üroloji uzmanı muayenesi gerekebilir.
CANIMIZ YOK MU?

63 yaşımdayım. Gençlik gibi olmaz tabi ama bizim de canımız var! Hanımla beraber olunca 20 gün kendimize gelemiyoruz. Vitamin de alsam nafile. Zeytin iyi gelir mi?

Ruh bedene uygun yaşamalı. Yoksa başın dertten kurtulmaz. Öncelikle aceleci, heyecanlı davranma. Tok karınla aktivite yapma. Mutlaka ekg çektir. Bazen kalp damar tıkanıklığının ilk bulgusu ilişkide yorulmak ve düşük performans olabilir. Zeytin genel olarak harika bir besin kaynağıdır. Düzenli tüket. İç hastalıkları ve üroloji uzmanına muayene ol.
AŞK BAŞIMI AĞRITTI

49 yaşındayım. Geçenlerde ilişki sırasında başımın arkasında bir ağrı oldu. Doktor bir ilaç verdi. Bir iki kere kullandım geçti. Aklıma takıldı acaba bu ağrı tekrar eder mi?

Orgazm sırasında kalp atışı, damar sistemi, dolaşan kan ve hormonlar değişir etkilenir. Kafatası iç dolaşımı artınca baş ağrısı olabilir. Ancak yine de doğal şartlarda olmasını beklemeyiz. Böyle bir durumda bize gelen hastalarımızda hipertansiyon, kan şekeri düşüklüğü ihtimalini değerlendiririz. Boyun fıtığı da dahil olmak üzere ihtimalleri gözden geçirmek uygun olur.
KIYAFET VE KISIRLIK

19 yaşındayım. Kot giymeyi seviyorum. Dedem böyle dar pantolon giyersen çocuğun olmaz dedi. Doğru mu?

Giyeceklerimiz sağlığımızı etkiler. Örneğin erkeklerin torbaları fazla ısınırsa üretilmesi azalabilir. Özellikle dar ve naylon içeriği yüksek pantolonlar üreme yeteneğini olumsuz etkiler. Bu yüzden sağlıklı bulunmaz.
BİZDE TIK YOK

Prostatım büyüyünce hanımla sıkıntılar başladı. 'Kabak çekirdeği ye' dediler. Her gün iki avuç yiyorum ama hala tık yok. Çifte kavrulmuş mu yesem?

Bence üroloji ve iç hastalıkları uzmanı takibine gir. Tahlillere göre ilaç tedavileri al. Sadece prostat büyümesi olmayabilir. Damar tıkanıklığı, şeker düşüklüğü ve tiroit hormon hastalıkları başta olmak üzere diğer ihtimalleri de gözden geçirmek gerekir. Sadece kabak çekirdeği yiyerek çare arama. Çifte kavrulmayla ilgisi yok. Doktor takibinde kal.
ZEYTİNYAĞI YETMEZ!

Yaşım 26. 11 aydır evliyim. Erken boşalma sorunum var. Arkadaşlar zeytinyağı önerdi. "Kudret narı ye" dedi. Sizin önereceğiniz bir şey var mı?

Cinsel ilişki öncesi duygusal halin yani psikolojik durumun erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. Sen bunları halletmeye başla. Ayrıca testosteron, prolaktin, TSH gibi hormonların ölçülmesi gerekebilir. Bazen cinsel organının kan dolaşımı ve diğer özelliklerini öğrenmek için ultrason gibi görüntülemeler gerekebilir. Seni muayene etmeden önerebileceklerim bunlar...