Hayat şekerden daha tatlıI

Ağızları tatlandıran şeker, zehir saçıyor. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, şekerli besinlerin, gazlı içeceklerin ve hazır meyve sularının şeker hastalığına davetiye çıkarttığını söylüyor. Şeker hastalarının kansere yakalanma riskinin diğer kişilere oranla 3 kat daha fazla olduğunu belirtiyor. Şekerli gıdaların organ yağlanmasına neden olduğunu, bunun da zamanla kansere dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Canfeza Sezgin, "Günde 1-2 porsiyon meyve tüketilmeli. Her meyvenin porsiyon miktarı öğrenilip ona göre tüketilir" diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2019 Güncelleme 02 Aralık 2021, 19:56
Hayat şekerden daha tatlıI

İÇİNDEKİLER

Ağızları tatlandıran şeker, zehir saçıyor. İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, şekerli besinlerin, gazlı içeceklerin ve hazır meyve sularının şeker hastalığına davetiye çıkarttığını söylüyor. Şeker hastalarının kansere yakalanma riskinin diğer kişilere oranla 3 kat daha fazla olduğunu belirtiyor. Şekerli gıdaların organ yağlanmasına neden olduğunu, bunun da zamanla kansere dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Canfeza Sezgin, "Günde 1-2 porsiyon meyve tüketilmeli. Her meyvenin porsiyon miktarı öğrenilip ona göre tüketilir" diyor.