Yanlış beslenme alışkanlıkları, mide hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Mideyi istila eden helikobakteriler tedavi edilmediğinde kansere kadar ilerleyebiliyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Gonca Aylin Tuhta, bu bakterinin kirli su, temizlenmemiş yiyecekler, ekmek gibi elle dokunulan gıdaların ağızdan alınmasıyla bulaştığını söylüyor. En önemli sorununun helikobakter enfeksiyonun yaygınlığı olduğuna dikkat çeken Dr. Tuhta, sinsi ilerleyen bu hastalığın kimi zaman mide bulantısı, geğirme, gaz ve şişkinlik, iştahsızlık gibi şikayetlere neden olduğunu vurguluyor
SARIMSAK TÜKETİN
Helikobakteriyle mücadelede doğru besinleri tüketmek de etkin rol oynuyor. Acı biber, sarımsak, portakal, greyfurt, domates, kuşburnu, maydanoz, karalahana, yeşil sivribiber tüketin.