Fazlası zarar | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (23 Ağustos 2019)

Kadın ve erkeğin, ilişkide farklı beklentileri oluyor. Mutlu bir beraberlik için çiftlerin birbirine anlayış göstermesi gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, ilişkide aşırıya kaçılmaması gerektiğine değiniyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nafiz Karagözoğlu, çiftleri uyarıyor. İşte Dr. Nafiz Karagözoğlu'nun 23 Ağustos 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2019 Güncelleme 23 Ağustos 2019, 07:55
Fazlası zarar | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 23 Ağustos 2019

İÇİNDEKİLER



Kadın
ve erkeğin, ilişkide farklı beklentileri oluyor. Mutlu bir beraberlik için çiftlerin birbirine anlayış göstermesi gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, ilişkide aşırıya kaçılmaması gerektiğine değiniyor. Aksi halde çiftlerin ilişkiden zevk alamayacağını vurguluyor.


KONUŞAMIYORUM
23 yaşındayım. Askerliğim bitti. Hala kadınlarla konuşamıyorum, çarpıntım oluyor. Bu gidişle evlenemem ben. Guatrım da var ilaç kullanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?


ANLATTIKLARINA bakılırsa öncelikle sosyal bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Bu sorunu psikolog ile aşabiliriz. Ayrıca panik atak yaşayanlarda bu tip tepkiler yaşanabilir. Bu durumda ilaç tedavisi ile durumu destekleriz.
Ayrıca tiroit çalışma bozuklukları gerek ruhsal ve gerekse bedensel sonuçlara neden olabilir. Bu açıdan genel muayene ve tetkiklerin için iç hastalıkları uzmanına muayene ol.
Ayrıca esnek kalp kapakları gibi durumlar, kan şeker düşmeleri aynı şikayetlerle karşımıza çıkabilir. Ayrıntılı tetkik, takip ve tedavi ile şikayetler düzelebilir. Rahat rahat evlenebilirsin.


AŞKTA KRİZ YAŞIYORUZ
Üç ay önce kalp krizi geçirdim. Şimdi iyiyim. İki ay önceye kadar hanımla ufak tefek beraber oluyorduk. Korka korka da olsa idare eder haldeydik. İki hafta önce yeni ilaç başladık. Biz de durum bozuldu. Hareket yok. Ne yapalım?


OLUR. Her ilaç bedene girdikten sonra etkisini, yan etkisini gösterir. İstemediğimiz etkiler olunca tedavi yeniden düzenlenir. Başka tedaviler planlanır. Hemen panikleyip teslim olmaya gerek yok. Yaşam bütünüyle tam ve güzel. Aktif cinsel yaşam hayati önemdedir.
Eşiniz her zorlukta yanınızda olduğunu göstermiş.



DERDİM KAYNANAM
İç güveysiyim. Tek derdim kaynanam! Hanımla ilişkiye gireceğiz, kapının önünde hep tıkırtı yapıyor. Işığı yanıp söndürüyor. Kabus gibi.



BENCE önce kaynananın elini öp. Kendi halini anlat. Var olan durumdan haberdar et. Senin de bu sıkıntılardan huzursuz olduğunu uykusuzluk çektiğini anlat. Başladığın ilacı anlat.
Kendisi de bu durumdan şikayetçi ise doktora gidebileceğini, ilaçlardan faydalanabileceğini anlat. Kızgınlık tüm hayatınızı bozar. Birlikten kuvvet doğar. Papatya çayı, rezene çayı, ıhlamur ve melisa çayı akşam içilirse rahatlık verir.