Romantizm cinsellikte yaşanan sorunları bitiriyor! Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (3 Ağustos 2019)

Aşk hayatında mutluluğa ulaşmak için çiftlerin birbirlerini anlamaları ve dinlemeleri gerekiyor. Kadın erkek ilişkisinde aşk, sevgi ve anlayış önem taşıyor. Birlikte vakit geçirmek sohbet etmek ve romantizm, cinsellikte yaşanan sorunları bitiriyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 3 Ağustos 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2019 Güncelleme 03 Ağustos 2019, 07:57
Romantizm cinsellikte yaşanan sorunları bitiriyor! Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 3 Ağustos 2019

İÇİNDEKİLER



HANIMLA SIKINTILIYIZ

58 yaşındayım. 3 aydır sıkıntılarım var. Hanımla ilişkiden sonra cinsel organımdan kan geliyor. Ağrı yok ama huzursuz oluyorum. Hanımı da zorlamak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Hemen üroloji uzmanına git. İdrar kesesi hastalıklarında ağrısız kan gelmesi söz konusu olabilir. İlişki ile ilgili olmayabilir. Tüm batın ultrasonu hatta sistoskopi dediğimiz idrar kesesi endoskopisi gerekebilir. Prostat testleri ve muayenesi de gerekir. İhmal etme. Mesane kanserleri, ağrısız kanamalar dikkate alınmadığında ilerleyince fark edilebilir.


ADET SORUNU

23 yaşında kızım var. Ne zamandır adet olmuyor. Gebe kalmış olabilir mi?

Gebelik söz konusu olan bedenlerde adet süreci değişir. Adet görmeyebilirler. Ama başka nedenlerle de adet düzensizliği ve adet görememe olabilir.



ERKEKLİK BİTTİ!

37 yaşındayım. 3 yıldır evliyim. İş değiştirdim. Alerji şikayetlerim başladı. İlaç aldım geçmedi, ancak erkekliğim bitti. İyice bunaldım. Erkeklik haplarından alsam zarar verir mi?

LASTİK patlayınca, lastiğe hava basıp sebebini tamir etmezsek yine lastik havası kaçar. İki kat hava vursak da yine iner. Alerjinin sebebini bulmalıyız. Sebepten uzaklaşmalıyız. Alerji hapı kullanarak, dozu arttırarak kalıcı tedavi olamayız. Ayrıca alerji haplarının fazla kullanımı sonrası da iktidarsızlık ortaya çıkabilir. Mesleğe bağlı alerji varsa gereğinde mesleği bırakmak ihtimali de düşünülebilir.


KASIĞIMDA AĞRI VAR

6 aydır sürekli bisiklete biniyorum. Bir süredir makatıma, torbalarıma, kasıklarıma yayılan ağrılarım oluyor. Prostat iltihabı olabilir dediler. 27 yaşında bu durum normal mi? Ne yapayım?

Bisiklet oturakları darsa yarış bisikleti benzeri öne doğru eğilme pozisyonu ile kullanım sürekliyse bu sporla ilgili olabilir. Özellikle pudental sinir dediğimiz sinir kablosu bu tip durumlarda baskı altında kalır. Bu tip şikayetler yapabilir. Prostat bezi iltihaplarında da bu şikayetler görülür. O yaşta da iltihap olabilir. İltihap ihtimali de araştırılsın. Ayrıca yaptığın sporu da gözden geçir. Hatta bir süre bırakarak şikayetlerinin etkilenip etkilenmediğini takip et.



İLK GECE KORKUSU

56 yaşında bekar bir kadınım. Hiç evlenmedim. Şimdi bir müstakbel beyefendi var. Evlilik olursa gecesinde ne yapabileceğimi bilemiyorum. Acaba sizce ne yapsam?

Eğer evlilik gerçekleşirse bu konuyu eşinle paylaşabilirsin. Eşler arasında utanma olmaz. Ayrıca aile doktorundan ve kadın hastalıkları uzmanından bu bilgiyi edinebilirsin. Paniklemeye gerek yok. Kadın ve erkeğin uyumu, birlikteliği ve cinsel ilişkisi doğal bir süreçtir. Eşinizin anlayışlı, müşvik tavrı yol gösterici olacaktır.


HANIM ŞİKAYETÇİ

Yaşım 63. Beden kurudu. Yaşlandık... Hareket yok. Hanım da "Bir baktır, senin yaşında baba olanlar var" diyor. Erkeklerin de menopoz diye bir durumu varmış. Hapla filan düzelir mi? Doktora gideyim mi?

MUTLAKA git. Hem üroloji hem de iç hastalıkları uzmanına git. Damar tıkanıklıkları, hormon azalmaları, ruhsal huzursuzluklar, kullanılan ilaçlar cinselliği olumsuz etkileyebilir. Eksik hormonlar varsa ilaç tedavileriyle düzelir. Umutsuz olma. Eşini dinle.

CİNSEL SORUNLARINIZA SAĞLIKLI CEVAPLAR - (DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU)