Evliliğiniz sarsılır! Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (2 Ağustos 2019)

Cinsel hayatta mutluluğa ulaşmak kimi zaman kolay olmuyor. Yaşla birlikte görülen cinsel isteksizlik ve erken boşalma, çiftler arasında sıkıntılara neden oluyor. Hele hele eşlerin durumu birbiriyle paylaşmaması tartışmalara ve evlilikte sarsılmalara neden olabiliyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 2 Ağustos 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019 Güncelleme 02 Ağustos 2019, 07:55
Evliliğiniz sarsılır! Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 2 Ağustos 2019

İÇİNDEKİLER



SAKİN OLUN

İlişki sırasında erkeklik organında yırtılma ve kanama oldu. Doktora gittim. Kendiliğinden iyileşti. Bu durum, cinsel hayatımı etkiler mi? Ne yapmalıyım?

Mekanik olarak şiddetli, hızlı ilişki süreçlerinde cilt tahrişi olabilir. Buna bağlı kanamalar olabilir. Aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız şikayeti arttırabilir. Ayrıca cilt farklılık veya hastalıklarına bağlı olarak cilt kanaması kolaylaşabilir. Cilt hastalıkları uzmanına gerekirse başvurun. Cilt yaralanmalarında sarı kantaron ve zeytinyağı karışımları kullanılabilir. Sakin olun. Panik yapmayın.


PROSTAT KORKUSU

17 yaşındayım. Dedem prostat kanseri olmuş. Ailede erkekler kontrol edilsin dediklerini duydum. Bu hastalık nedir?

Prostat erkeklerde olan bir salgı bezi organıdır. Meni içeriğine katkıda bulunur. Prostat kanseri ise batı ülkelerinde erkeklerde en sık tanı konan organ kanseridir; bazı ülkelerde her 6 erkekten 1'ine yaşamı boyunca prostat kanseri tanısı konmaktadır. Halen dünyada 4 milyon kişi bu teşhisle yaşamaktadır. Bu nedenle erkekler prostat sağlığına dikkat etmelidir. Önce prostat değerlendirmesi için USG çektir. Üroloji doktoruna ilet. Gerekirse ek takip planı yapar.


MUTLULUĞUN TARİFİ
37 yaşındayım. Erken boşalma sorunum var. Bitkileri severim. Bir tarifiniz olur mu?

Kuşkonmaz kökü, erken boşalma için etkili bitkilerden biridir. 20 gram kuşkonmaz kökünü 1 su bardağı sütün içine koyup kaynat. Sonra sütü süz. Günde 2 defa iç. 2 hafta kullan. Sonucu bana ilet.


İLİŞKİYİ ETKİLER

41 yaşındayım. Hanımla haftada bir en fazla 2 kez ilişkiye girebiliyoruz. Yaşım genç. Neden böyle oluyor?

Cinsel ilişkiye girmenin sabit sayısı olmaz. Şu yaşa geldin bu kadar, bu yaşa geldin şu kadar diye bir liste yok. Bu sayı sizin için yeterliyse bizim için sorun yok. Unutmayın cinsellik sadece cinsel organların ilişkisi değildir. Eşlerin birbirlikte tatmin olmasıdır.


ELİNİ BİLE SÜRMÜYOR

7.5 aydır evliyim. İlk geceden beri eşim bana elini sürmüyor. Sevgisinden şüphem yok ama neden böyle yapıyor bilmiyorum. Çok büyük kavgalar ettik. Hep bir bahane sunuyor. Ne olmuş olabilir?
Panik yok bu bir. Evliliğin maddi, manevi ve cinsel farklılıklarına uyum sağlamak zaman alabilir. Eşinle kavga yerine muhabbet et. Eğer bedensel sıkıntılar varsa iç hastalıkları uzmanı, üroloji uzmanı gerekebilir.

CİNSEL SORUNLARINIZA EN SAĞLIKLI CEVAPLAR - DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU