Gözünü dört aç

Yazın kapıya dayandığı şu günlerde, güneş içimizi ısıtıyor. Ancak mutluluk veren güneş ışınları göz sağlığını bozabiliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2019 Güncelleme 21 Mayıs 2019, 08:01
Gözünü dört aç

İÇİNDEKİLER

Yazın kapıya dayandığı şu günlerde, güneş içimizi ısıtıyor. Ancak mutluluk veren güneş ışınları göz sağlığını bozabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp, güneş gözlüğü seçiminin önemine dikkat çekiyor. Gözleri güneşten korumanın şifrelerini açıklıyor:
GÖZLÜKSÜZ ÇIKMAYIN: Güneşin zararlı ışınları, retinayı tahrip ederek katarakt ve sarı nokta hastalığına zemin hazırlar. Bu ışınlardan korunmak için mutlaka güneş gözlüğü takmak gerekir.
LENSE DİKKAT: Yazın daha çok göz kuruluğuna neden olan lenslerin verdiği zararı önlemek için güneş gözlüğü takmak gerekir.
GÖZLERİNİZİ OVUŞTURMAYIN: Bahar ve yaz aylarında rüzgara bağlı olarak korneaya saplanan yabancı cisim vakalarına sıkça rastlanır. Bu durumlarda gözleri ovuşturmamak gerekir.
KLİMAYA KARŞI DİKKAT EDİN: Klimanın bilinçsiz kullanımı, gözlerde kuruluğa bağlı batma, kaşıntı ve bulanık görmeye neden olur.