Yumurta zamanı durdurur! Şifa deposu yumurta ömrü uzatır

Dr. Yoshinori Nagumo, beslenme konusunda ezber bozuyor. Açlık halinde hücrelerin onarıldığını söylüyor ve uyarıyor: Yumurta ömrü uzatır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2019 Güncelleme 09 Mayıs 2019, 08:00
Yumurta zamanı durdurur! Şifa deposu yumurta ömrü uzatır

İÇİNDEKİLER



H
ASTALIKLARIN kaynağı beslenmede yatıyor. Yanlış besinlerin yanlış oranda tüketilmesi, sağlığımızla oynuyor. Japonya, uzun yaşamı ile dikkat çekiyor. Kadınların 87, erkeklerin ise 80 yıl yaşadığı Japonya'da kronik hastalıklar yok denecek kadar az görülüyor. Japon Dr. Yoshinori Nagumo uzun ve sağlıklı bir yaşam için az yemek yemeyi öneriyor. Şunları söylüyor...


GENÇLİK AŞISI!
İnsan vücudu, aç kaldığında bile yaşama devam edebilecek güçtedir. Beyin, en iyi karnımız aç kaldığında çalışıyor. Aç kalmak, odaklanmayı ve konsantrasyonu artırıyor. Kimi insan karnının guruldamasını beklemeden yemek yemek istiyor. Aslında bu guruldamayı keyifle beklemek gerekiyor. Açlık zamanlarında vücut, sirtuin isimli gençlik genini harekete geçiriyor. Bu gen sayesinde tüm vücut taranıyor, hasar görmüş genler onarılıyor ve vücut gençleşiyor. Herkes, yeşil çayın sağlığa olan faydalarından bahsediyor. Ancak yeşil çay, tanen adı verilen zehirli maddeler içeriyor. Bu, sanılanın aksine vücuda fayda sağlamıyor, zarar veriyor. Yeşil çay yerine dulavratotu çayı içmek, sağlığa iyi geliyor.


HAMBURGER YEMEYİN
Günde tek öğün beslenme ya da az yemek yeme dendiğinde herkesin kafasında "Bu durum yetersiz beslenmeye yol açmaz mı?" sorusu beliriyor. Çok yemek yemek çok iyi beslenmek anlamına gelmiyor. Özellikle fast food ve abur cuburlar, vücudun ihtiyacı olan hiçbir besin grubunu içermiyor. Bu nedenle mükemmel gıda maddelerini tüketmeye gayret etmek gerekiyor. Süt ve yumurta, insan vücudu için mükemmel gıdaların başında geliyor. Bebeklik döneminde anne sütü, vücudu koruyor. Yumurta ise sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazını oluşturuyor.

DR. YOSHINORI NAGUMO - JAPONLARIN BESLENME SIRLARI

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: KOLESTEROLDEN KORKMA​