Bir bardak Parkinson! İnek sütü Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını tetikliyor

İnekler, fazla süt için hormon ilaçları ve antibiyotikle besleniyor. Bu sütleri içen insanlarda ise Parkinson ve Alzheimer hastalıkları daha sık görülüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2019 Güncelleme 30 Nisan 2019, 08:00
Bir bardak Parkinson! İnek sütü Parkinson ve Alzheimer hastalıklarını tetikliyor

İÇİNDEKİLER



Sağlıklı
bir vücudun yolu, sağlıklı bir beyne sahip olmaktan geçiyor. Araştırmalar, dünyada Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıkların hızla yayıldığını gösteriyor. Geçirdiği kaza sonrası beyin felciyle mücadele eden ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, güçlü beyne sahip olmada beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Kendisine uyguladığı diyetle nörolojik hastalıklarından kurtulan Dr. Cook, tüm bilgilerini topladığı kitaplarında insanlara umut oluyor. Süt ve süt ürünlerinin bile beyne zarar verdiğini belirten Dr. Cook, şunları söylüyor...


ANTİBİYOTİK DOLU
Tüm dünyada en çok tüketilen besin gruplarının başında süt ve süt ürünleri geliyor. Süt ürünleri, reklamlarda sağlıklı bir vücudun ihtiyaç duyduğu besinler olarak tanıtılıyor. Ancak süt, peynir, dondurma, yoğurt ve tereyağından uzak durmak için yüzlerce neden bulunuyor. Günümüzde süt ürünleri, mandıra ortamlarında toplanıyor. İnekler, süt verimlerinin artırılması için antibiyotik bombardımanına tutuluyor. Bu durum, tüketeceğimiz süt ürünlerine de yansıyor. Özellikle mandıra ürünleri bolca hormon ve antibiyotik barındırıyor. Bu süt ürünlerinin tüketilmesi de vücutta iltihaplanmalara sebep oluyor. Araştırmalara göre mandıra ineklerinden elde edilen sütü tüketenlerin Parkinson hastalığına yakalanma riski yüzde 17 artıyor. Yani hormonlu ve antibiyotikli ne kadar çok süt içerseniz, nörolojik hastalıklara yakalanma riskiniz de o kadar artıyor. Üstelik süt, yoğurt, pasta, tereyağı ve kurabiye gibi pek çok üründe bulunduğunu unutmamak gerekiyor.




HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR...
Beynin gıdası olarak adlandırılan yaban mersini, faydalarıyla dikkat çekiyor. Antioksidan deposu olan yaban mersini, hafıza kayıplarını önlüyor. Beyin hücrelerini koruyan bu meyve, aspirin görevi de üstleniyor. Damar tıkanıklığını önleyen yaban mersini, felce ve Parkinson hastalığına savaş açıyor. Güçlü bir beyin için yaban mersinini hafta beş gün, en az yarım bardak kadar tüketmek gerekiyor.



SİNDİRİM SİSTEMİNİ BOZAR
İnek sütü, yalnızca ineklerin yavruları için yaşamsal önem taşıyor. İnsan midesi, inek sütünü sindirmiyor. İnek sütündeki hormonlar, içildiğinde doğrudan insan vücuduna giriyor ve pek çok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Mandıra sütleri, kemik hastalıkları ve eklem iltihaplanmalarına neden oluyor. İnek sütü yerine; soya sütü, pirinç sütü, badem sütü ve Hindistan cevizi sütünü içmek, sindirimi destekliyor, vücudu koruyor.

SÜPER BEYNİN ŞİFRESİ - DR. MİCHELLE SCHOFFRO COOK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN