Parfümler hastalık açıyor, Alzheimer'a neden oluyor

Parfümler, hastalık kokuyor. Dr. Michelle Schoffro Cook, içeriğinde 500’den fazla kimyasal olan bu kozmetiklerin Alzheimer’a neden olduğunu söylüyor ve uyarıyor: Yalnızca doğal esans yağları kullanın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2019 Güncelleme 29 Nisan 2019, 08:04
Parfümler hastalık açıyor, Alzheimer’a neden oluyor

İÇİNDEKİLER



Yaşamsal
fonksiyonların devamını sağlayan beynin sağlıklı olması tüm bedeni etkiliyor. Sağlıklı bir beyne sahip olmanın yolu, tüketilen besinlerden geçiyor. Geçirdiği beyin felci hastalığını, kendisine özel hazırladığı diyetle yenmeyi başaran ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, nörolojik rahatsızlığı olanlara umut aşılıyor. Özellikle parfümlerin beyin üzerindeki olumsuz etkisine değinen Dr. Cook, şu bilgileri veriyor:


KİMYASAL DOLU!
Muhteşem parfüm kokuları herkesin gönlünü fethediyor. Ancak üzerinde 'koku' yazan her ürün, 500'den fazla kimyasal içeriyor. Parfüm, kolonya, oda kokuları, yumuşatıcı ve çamaşır deterjanları gibi ticari amaçla satılan her koku içerikli ürün, hastalık saçıyor. Parfümlerde yaygın kullanılan kimyasalların başında etanol, asetaldehid, aseton ve alkol geliyor. Bu kimyasalların şikayetleri arasında asabiyet, kas ağrısı, astım, şişkinlik, eklem ağrısı, sindirim problemleri, boğaz ağrısı, baş ağrısı deride yanma ve kaşıntı görülüyor. Kanserojen madde içeren bu ürünler, beyin hasarına ve hafıza kayıplarına neden oluyor. Kokulardaki malzemelerin büyük çoğunluğu, beyin ve sinir sistemini zehirleyici etki gösteriyor. Bu kokular beyne girdiğinde, sebep oldukları hasarı azaltmak on yılları bile bulabiliyor. Ticari parfüm ve kolonya markalarının sebep olduğu hasarlardan korunma için tamamen doğal esans yağ karışımları kullanmak gerekiyor. Orijinal halinde parfümler ensans yağlardan yapılıyordu ancak kısa bir sürede ticari kaygılar nedeniyle kimyasallara dönüştü. Parfüm ve cilt bakım ürünleri ile banyo ve güzellik ürünlerinde içerisinde kimyasal olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Çamaşırlarda kullanılan yumuşatıcılar da beyne zarar veriyor. Bunların yerine çamaşır makinenize atılacak bir fincan kabartma tozu,hem çamaşırlarınızı yumuşatıyor hem de beyni koruyor.


PARFÜM KISIR YAPIYOR
İçeriğinde flatat içeren parfüm ve deodorantlar, erkeklerde cinsel organın büyümesine, düşük sperm ve testosteron kalitesine neden oluyor. Haftada bir kez bile hava spreylerine maruz kalmak astıma zemin hazırlıyor.


KÖRİYLE UNUTMAYIN
Hint yemeklerinin en çok tercih edilen baharatlarından olan köri, beyni güçlendiriyor. İçerdiği kürkimin maddesi, beyinde iltihaplanmayı engelliyor. Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıklara karşı koruyor. Körinin yanı sıra zerdeçal da beyin hastalıklarını tedavi etmeye yardımcı oluyor. Ağrı kesici etkisi gösteren bu baharat, iltihaplarla savaşıyor.



KİRAZLA GÜÇLÜ BEYİN
İçerdiği vitamin ile kiraz, beyni tehlikelerden koruyor. Beyindeki toksinleri temizleyen bu meyve, yaşlan-manın neden olduğu olumsuz-lukları bitiriyor.

SÜPER BEYNİN ŞİFRESİ - DR. MİCHELLE SCHOFFRO COOK

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: SÜT MASUM MU?