Yıllara meydan okuyan güçlü bir hafızanın yolu, yediklerimizden geçiyor! İşte beyni korumanın şifresi

Yıllara meydan okuyan, güçlü bir hafızanın yolu, yediklerimizden geçiyor. Dr. Michelle Schoffro Cook, beyni korumanın şifresini açıklıyor: Kırmızı et yerine balık yiyin. Hurma, beyne güç verir. Zeytinyağı beynin ilacıdır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2019 Güncelleme 27 Nisan 2019, 08:00
Yıllara meydan okuyan güçlü bir hafızanın yolu, yediklerimizden geçiyor! İşte beyni korumanın şifresi

İÇİNDEKİLER

Vücudun yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmesinde beyin kilit rol oynuyor. Geliştirdiği beslenme tarzı sayesinde kendi nörolojik hastalıklarını iyileştirmeyi başaran ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, sağlıklı bir beyne sahip olmanın şifrelerini açıklıyor. Güçlü bir beyin için doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Dr. Cook, hafızayı koruyacak 12 öneriyi sıralıyor:


KIRMIZI ET YEMEYİN, SÜT İÇMEYİN
Kırmızı et ve süt ürünleri, kandaki kolesterolü yükseltir. Zamanla beyin hücrelerine zarar verir ve Alzheimer'a sebep olur. Araştırmalara göre doymuş yağ tüketen insanların Alzheimer'a yakalanma riski daha fazladır. Kırmızı et yerine balık, süt yerine ise avokado, bakliyat, barbunya, fındık, badem ve mercimek yemek daha faydalıdır.



TAHILLI BESLENİN
Kinoa, kahverengi pirinç, akdarı, yaban pirinci ve sorgum gibi glutensiz besinlere odaklanın. Vücudunuz bu karbonhidratları beyninizin enerji ihtiyacı için doğal şekere dönüştürür. Soda, kek, dondurma ve diğer şekerli gıdalardan uzak durun. Bunun yerine beyninizi meyve, tam tahıllar ve bakliyatlarla besleyin. Yıllara meydan okuyan, güçlü bir hafızanın yolu, yediklerimizden geçiyor.



SEBZE-MEYVESIZ OLMAZ
Kabak, yeşil yapraklı sebzeler, biber, lahana, soğan, nar, elma, kiraz ve yaban mersini gibi sebzeleri günde beş porsiyon tüketmek, beyni güçlendirir. Her gün beyni geliştiren bu besinlerden üçünü yiyin. Kayısı, şeftali, erik, kereviz, kiraz, zencefil, barbunya, adaçayı, kuşburnu ve çay da beyni güçlendirir.



SPOR YAPIN
Yürüyüş, koşu, bisiklet, beyne yeterli oranda oksijen gitmesini sağlar. Haftada en az 5 gün 30'ar dakikalık egzersiz yapmak beyni güçlendirir.



HURMA YİYİN
Tariflerinizi tatlandırmak için kuru üzüm, hurma ve meyve püresini kullanın. Yapay tatlandırıcılar beyne zarar verir.



GLUTENLE VEDALAŞIN
Araştırmalara göre gluten hassasiyeti, Çölyak hastaları ve şizofreni hastalarında daha sık görülür.
3 ÖĞÜNÜ ATLAMAYIN
Kan şekeri seviyesini dengede tutmak için günde 3 ana, 3 de ara öğünü atlamayın.
MARGARİN YOK
Trans yağlar ve margarin, beyin hücre zarlarına zarar verir. Beyin hücrelerinin iletkenliğini olumsuz etkiler. Felç ve kalp krizine neden olur.


ZEYTİNYAĞI ŞİFASI
Sağlıklı bir beyin için yemekleri Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile yapın.


LEBLEBİ GÜÇ VERİR
Günde yarım bardak bakliyat tüketmek, beyni güçlendirir. Beyaz leblebi, börülce, barbunya, mercimek beyni korur. PASTAYA HAYIR
Kurabiye, kek, pasta gibi tatlandırıcı içeren besinlerden uzak durun.


TUZ TEHDİDİ
İyotlu tuz yerine arındırılmış deniz tuzu kullanın.

SÜPER BEYNİN ŞİFRESİ 2
YARIN: DİYET İÇECEKLERDEKİ TEHLİKE