SEBZE-MEYVESIZ OLMAZ
Kabak, yeşil yapraklı sebzeler, biber, lahana, soğan, nar, elma, kiraz ve yaban mersini gibi sebzeleri günde beş porsiyon tüketmek, beyni güçlendirir. Her gün beyni geliştiren bu besinlerden üçünü yiyin. Kayısı, şeftali, erik, kereviz, kiraz, zencefil, barbunya, adaçayı, kuşburnu ve çay da beyni güçlendirir.
SPOR YAPIN
Yürüyüş, koşu, bisiklet, beyne yeterli oranda oksijen gitmesini sağlar. Haftada en az 5 gün 30'ar dakikalık egzersiz yapmak beyni güçlendirir.
HURMA YİYİN
Tariflerinizi tatlandırmak için kuru üzüm, hurma ve meyve püresini kullanın. Yapay tatlandırıcılar beyne zarar verir.
GLUTENLE VEDALAŞIN
Araştırmalara göre gluten hassasiyeti, Çölyak hastaları ve şizofreni hastalarında daha sık görülür.
3 ÖĞÜNÜ ATLAMAYIN
Kan şekeri seviyesini dengede tutmak için günde 3 ana, 3 de ara öğünü atlamayın.
MARGARİN YOK
Trans yağlar ve margarin, beyin hücre zarlarına zarar verir. Beyin hücrelerinin iletkenliğini olumsuz etkiler. Felç ve kalp krizine neden olur.
ZEYTİNYAĞI ŞİFASI
Sağlıklı bir beyin için yemekleri Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı ile yapın.