KİVİ VE HAVUÇ YİYİN...
Yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, Brüksel lahanası, maydanoz, şalgam, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, kivi, yaban mersin ve havuç gibi K vitamini içeren besinlerin kalbi koruduğunu belirtiyor. Önerilerini şöyle sıralıyor. t Yağ kullanımında zeytinyağı veya kanola yağı gibi tekli doymamış yağları seçin. Avokado ve fındık yağı da kalbi korur. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. t Yağsız et, kümes hayvanları ve balıklar, az yağlı süt ürünleri ve yumurta en iyi protein kaynaklarından bazılarıdır. t Fazla tuz tüketimi, kalp hastalıkları için risk taşır. Günde bir çay kaşığından fazla tuz tüketmeyin.