Dr. Mark Hyman sağlıklı hayatın şifresini açıkladı: Babaanneniz gibi beslenin

Marketlerde satılan paketli gıdalardan lezzet değil, hastalık çıktı. Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, sağlıklı hayatın şifresini açıkladı: Babaanneniz ve dedeniz gibi ‘tarlada’ yetişen ürünleri tüketin. Alışverişi pazardan yapın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2019 Güncelleme 07 Nisan 2019, 08:03
Dr. Mark Hyman sağlıklı hayatın şifresini açıkladı: Babaanneniz gibi beslenin

İÇİNDEKİLER



Modern
çağın neden olduğu hareketsiz yaşam, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Kan şekerindeki dengesizlikler ile ortaya çıkan diyabet hastalığı, hayatı tehdit ediyor. Neden olduğu şikayetler ile yaşam kalitesini düşüren ve ömrü kısaltan bu hastalıktan korunmada, doğru beslenme önem taşıyor. ABD'li Beslenme Uzmanı Dr. Mark Hyman, şeker hastalığının tedavi yöntemleri hakkında bilgi veriyor.





BU KURALLARA UYUN!
Günümüzde vakitten kazanma adına üretilen hazır ve paketlenmiş gıdalar, hastalık saçıyor. Diyabetin en önemli nedenini oluşturan bu hazır gıdalar, artık her evin mutfağında bulunuyor. Doğal beslenmenin önemine dikkat çeken Dr. Mark Hyman ise paketlenmiş yiyeceklerin asla tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ömrü uzatmanın ve sağlıklı yaşlanmanın altın kurallarını sıralıyor:

Sağlıklı hayat için etiketsiz gıda tüketmek gerekir. Paketli gıda alınacaksa da içeriğindeki şeker ve tuz oranlarına çok dikkatli okunarak alınmalıdır.

Paketli ürün alınacaksa içeriğinin en az beş maddeden oluşması gerekir. Eğer içeriğindeki katkı maddeleri beşi geçiyorsa o gıdayı kesinlikle almayın.

Eğer ürünün etiketinde şeker (kamışı suyu, bal sabırotu, akçaağaç şurubu ve şeker kamışı şurubu) varsa o ürünü kesinlikle almayın. Bir şişe ketçapta bile 39 çay kaşığı şeker bulunur. Aynı şey beyaz pirinç ve beyaz un için de geçerlidir. Bunlar vücutta tıpkı şeker gibi iş görür. Diyabetiniz varsa her unu yiyemezsiniz. Tam tahıllıyı bile...


YAĞ DEĞİL ZEHİR: MARGARİN
Etiketinde yüksek fruktozlu mısır şurubu yazan hiçbir şeyi evinize sokmayın. Bu neredeyse bütün işlenmiş gıdaların içinde bulunan aşırı ucuz sıvı şekerdir. Gazlı içeceklerde ve hazır meyve sularında bulunur.

Ürünün etiketinde hidrojen yazıyorsa sakın tüketmeyin. Bu katkı maddesi, margarin ya da katı yağ haline getirilmiş trans yağ ve bitkisel yağ anlamına gelir. Kurabiyelerin uzun süre bayatlamadan raflarda kalmasını sağlar.

Mısır ve soya gibi işlenmiş yemeklik bitkisel yağları evinize sokmayın.

Koruyucu madde, katkı maddesi, renklendirici madde ve boya içeren besinlerden uzak durun.

Eğer bir ürün, tarlada değil fabrikada veya laboratuvarda üretildiyse o besini tüketmeyin. Yiyeceğiniz besini babaanneniz tanımıyorsa o ürünü asla yemeyin. 'Gıdaya benzer maddelerden' uzak durun.



YEŞİL MUCİZE
Antioksidan etkisiyle yeşil çay vücudu temizler. Hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir. Detoks etkisi gösteren yeşil çay, günde 1 bardak içildiğinde kan şekerini dengeler.



BİR AVUÇ CEVİZ HAYAT KURTARIR
Sağlıklı bir hayat için kuruyemişi, evinizden eksik etmeyin. Kilo vermeye ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olan bu besinler, lifli yapıları ile sindirime de yardımcı olur. Fındık, ceviz ve bademi günde bir iki avuç tüketin.


BU PATATES ÇOK SAĞLIKLI

3 orta boy tatlı patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI: Patatesleri pişirin. Tuz ve yağ ilave edip çatalla ezin. Sebze yemeklerinizin yanında ya da ara öğünlerde tüketin.


DİYABET TADINIZI KAÇIRMASIN - DR. MARK HYMAN

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: YAĞLAR DÜŞMANIMIZ DEĞİL