Beyaz ekmek prostat demek

40’lı yaşlarda kapıyı çalan prostat aşk hayatını bitiriyor. Uzmanlar, beyaz ekmek tüketmenin riski artırdığını söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2019 Güncelleme 24 Mart 2019, 08:01
Beyaz ekmek prostat demek

İÇİNDEKİLER



Erkeklerin
korkulu rüyası hastalıkların başında, prostat geliyor. 40'lı yaşlardan sonra büyüyen prostat, erkek üreme sisteminin temelini oluşturuyor. İdrar kesesinin hemen altında yer alan prostat, spermlerin yaşamlarının devam etmesini sağlıyor. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. İzak Dalva, prostatın tuvalete gitme sıklığındaki artış ve idrarı yaparken yaşanan sıkıntılar ile belirti verdiğini söylüyor. Şu bilgileri veriyor:


MUTSUZ EDİYOR
Prostat, hem idrar yapma şikayetlerine hem de cinsel hayatta sorunlara sebep olabiliyor. Şişmanlık, şeker hastalığı, beyaz ekmek ve nişasta ile beslenme prostatın büyüme riskini artırıyor. Genellikle yavaş büyüyen prostat, idrar akımının yavaşlaması ile belirti veriyor. Bunlara idrar yolunu sıkıştırarak kesik idrar yapma, zor idrar yapma idrara sıkışma, gece sık idrara çıkma, damlama şikayetleri ekleniyor. Düzenli kontrol, prostat büyümesi ve kanserini ilerlemeden yakalanmasına yardımcı oluyor.


FINDIK TÜKETİN

Prostattan korunmada şu besinler kurtarıcı oluyor
BALIK: Prostat kanserinden korur.
FINDIK: Günde bir avuç fındık yemek prostatı korur.
ZEYTINYAĞI: Prostat kanseri ile savaşır.
YUMURTA: Prostat sağlığını korur.
SARIMSAK: Prostat kanseri riskini yüzde 50 oranında azaltır.
DOMATES: Pişmişi prostattan korur.