Karaciğere al mucizesi

Sağlıklı karaciğer, tüm vücudu koruyor. Uzmanlar, salatalara elma sirkesi ve nar ekşisi eklenmesini öneriyor. “Yoğurt ve kefir tüketin” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2019 Güncelleme 18 Mart 2019, 07:59
Karaciğere al mucizesi

İÇİNDEKİLER

Aşırı yemek ve hareketsizlik, kiloları beraberinde getiriyor. Harcadığından fazla kalori almanın kaçınılmaz sonucu olarak ortaya çıkan obezite hastalıklara neden oluyor. Endoktirnoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Özışık, fazla kilonun en çok karaciğere zarar verdiğini söylüyor.



SİROZA KADAR İLERLER
Karaciğer, tüketilen besinlerdeki zararlı toksinleri depoluyor. Tüketilen besinlerdeki trans yağın ve toksik maddelerin fazlalığı karaciğerin yükünü artırıyor. Bu durum karaciğer yağlanmasına ve siroza neden oluyor. Vücutta biriken toksinler, zaman içerisinde hastalıklara zemin hazırlıyor. Toksinler, yaşlanma hızını artırıyor. Kanser, kronik organ hasarı, kalp-damar hastalıkları, beyin ve sinir sistemini dejenere eden hastalıklara giden yol açıyor. Karaciğeri güçlendirmek için kahvaltıyı atlamamak, yoğurt ve kefir tüketmek gerekiyor. Yine salatalara eklenen elma sirkesi ve nar ekşisi, karaciğerin yükünü hafifletiyor.