Güçlü hafızanın sırrı: Ispanaklı yumurta! Ispanaklı yumurta Alzheimer'dan koruyor

Güçlü beyne sahip olmanın yolu doğru beslenmekten geçiyor. Her gün yoğurt yenmesini öneren Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, “Ispanaklı yumurta, Alzheimer'dan korur” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2019 Güncelleme 17 Mart 2019, 08:01
Güçlü hafızanın sırrı: Ispanaklı yumurta! Ispanaklı yumurta Alzheimer’dan koruyor

İÇİNDEKİLER



Sağlıklı
bir beslenme tarzı, sağlıklı bedeni beraberinde getiriyor. Beslenme, anne karnından yaşlılığa kadar hayatın her döneminde büyük önem taşıyor. Hastalıkların önlenmesi, tedavi ve yaşam kalitesinin artırılması yeterli ve dengeli beslenmeden geçiyor. Kronik hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynayan besinler, nörolojik rahatsızlıkların görülme riskini de azaltıyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, doğru beslenmenin beyin sağlığı üzerindeki etkilerine değiniyor.


LAHANAYI DENEYİN...
Dyt. Özden Örkcü, güçlü bir beyin için yoğurdun önemine dikkat çekiyor. Tam yağlı yoğurdun beyin aktivitesini artırarak hücre zarı gelişimine destek olduğunu belirtiyor. "Yoğurda eklenen bitter çikolata, beyin kan akımını artırır. Zihni güçlendirir" diyor. Beynin güçlenilmesinde ıspanak ve lahana gibi yeşillikler de büyük rol oynuyor. İleri yaşlarda demans olma riskini düşürüyor. Yumurtalı ıspanak ve lahana cipsi beyin hücrelerini güçlendiriyor.


BULMACA ÇÖZÜN
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, sağlıklı bir beyin için ayrıca şunları öneriyor:

Açık havada yürüyüş yapın.
Kan şekerinin yükselmemesine dikkat edin.
Uyku, beyne güç verir. Günde mutlaka 6-8 saat kadar uyuyun.
Çengel bulmaca ve sudoku çözün. Bu sayede beyin hücrelerinizi güçlendirin.


ZERDEÇAL TÜKETİN
Beyni güçlendiren besinler arasında balık, ilk sırada bulunuyor. Omega-3 deposu bu besin, beyin hücrelerini güçlendiriyor. Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalardan uzak durulmasını öneren Dyt. Özden Örkcü, güçlü protein içeriği ile fındığın sinir sistemini beslediğini vurguluyor. Mucize baharatlardan zerdeçal da kanseri önlüyor. Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.