Diyabetle savaş! İşte diyabetle mücadele eden besinler...

Diyabet, ülkemizde 15 milyon kişiyi olumsuz etkiliyor. Uzmanlar hastalıkla savaşan besinlerin listesini sıralıyor: Brokoli: Kan şekerini dengeler. Yoğurt: Riski azaltır. Sarımsak: Kan basıncını düzenler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2019 Güncelleme 15 Mart 2019, 07:59
Diyabetle savaş! İşte diyabetle mücadele eden besinler...

İÇİNDEKİLER



Diyabet, kontrol altına alınmazsa hayatı tehdit ediyor. Hastalıkla mücadelenin yolu ise doğru beslenmeden geçiyor. Bu mücadelede bazı besinler öne çıkıyor. İşte o besinlerin en önemlileri ve özellikleri:

BALIK: En sağlıklı protein kaynaklarından biri olan balık, Omega 3 deposu olması bakımından sadece diyabet hastalarının değil herkesin tüketmesi gereken bir gıda.
BROKOLİ: Brokoli için 'diyabet hastaları için var olan bir sebze' demek hiç de yanlış olmaz. Diyabetle doğal olarak savaşan bu sebze; kan şekerini dengelerken, günlük C vitamini ihtiyacını da karşılıyor.


YOĞURT: Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ve içinde bulundurduğu yüksek miktarda kalsiyum miktarıyla günlük yemek alışkanlığında muhakkak olması gereken yoğurdun Tip 2 diyabet riskini azalttığı ortaya çıktı.
ÇAY: Uzmanlar şekersiz olmak kaydıyla yeşil çay ya da siyah çayın her gün tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Yoğun miktarda antioksidan içermesi sayesinde ise kan şekerini ayarlamaya yardımcı.



KETEN TOHUMU: Sağlıklı yağ, lif ve protein deposu olan keten tohumu diyabetle savaş için aranan besin.
ELMA: Kolesterol ve kalp rahatsızlığı yaşayanlar için aranan besin olan elma, kan şekerini dengeliyor. Diyabetle savaşmak için de gizli silahlardan biri.
SARIMSAK: Sarımsak kanser riskini azaltırken kolesterolü dengeler ve kan basıncını düzene sokar. Bu nedenle diyabetle savaşta muhakkak tüketilmesi gereken besinlerden biridir.