Kellik neden olur? Kelliğe doğal çözümler nelerdir? İşte kelliğe çözümler!

Kellik (saç dökülmesi) birçok insanın başının belası. Özellikle erkeklerde görülen kelliğin nedenleri birçok faktöre göre değişiyor fakat herkes kelliğin tedavi yöntemlerinde birleşiyor. Kellik neden olur bir kenara önemli olan tedavisini bulabilmek. Kelliğin cerrahi yöntemlerle tedavisi mümkün. Ancak bu işin birde doğal yöntemleri var. Peki kelliğin doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Kelliği geçirmek için neler kullanılır? İşte doğal tedavi yöntemleri.

Giriş Tarihi 07 Mart 2019, 11:15 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Kellik neden olur? Kelliğe doğal çözümler nelerdir? İşte kelliğe çözümler!

İÇİNDEKİLER

Saç uzamasını teşvik ederken kellik ve saç dökülmesine karşı savaşmanıza yardımcı olabilecek doğal tedaviler olduğunu biliyor muydunuz?

Kellik için bazı doğal tedaviler mi arıyorsunuz?

Saç dökülmesi, pek çok insanda rastlanan bir sorundur. Er ya da geç herkesin başına gelir. Ancak, saç dökülmesi ve kelliği birbiriyle karıştırmamak gerekir.

KELLİĞİN NEDENLERİ

Farklı saç dökülmesi türleri vardır. Ve bunun nedenini bulmak her zaman kolay değildir. Sebep çoğu zaman bir hastalık değildir. Saç dökülmesi, saç köklerinin incelmesinden daha fazlasıdır. 30 ya da 40 yaşından sonra ortaya çıkar.

Kelliğin sebepleri çeşitlilik gösterebilir.

Farklı durumlardan ya da farklı tecrübelerden kaynaklanabilir. Travma, yoğun duygusal durumlar, protein düzeyindeki değişim, hormonal değişimler ve hastalıklar kelliğe neden olabilir. Saç dökülmesine neden olabilecek bazı hastalıklar da vardır. Demir eksikliği olan insanlardaki anemi hastalığı buna bir örnek olarak gösterilebilir. Kemoterapi ya da bağışıklık sistemiyle ilgili bazı tedaviler de doğrudan saç dökülmesine neden olabilir.

KELLİK TEDAVİSİ

Saç dökülmesi çok miktarda olduğunda, tamamen etkili olan bir tedavi bulmak çok zordur. Her ne kadar saç dökülmesini durduracağını iddia eden şampuanlar, vitaminler ve kremler bulunsa da bunlar da etkili olmamaktadır.

Mağazalarda, bu konuyla ilgili pek çok ürün bulabilirsiniz. Saç dökülmesini azaltacak kozmetik ürünler aşağıdaki gibidir:

Fiber saç tozu

Saç perukları

Sentetik veya insan saçından yapılan peruklar

Çıtçıtlar/ Takma saçlar

Cerrahi operasyon

Lazer

KELLİĞE DOĞAL ÇÖZÜMLER VE KARIŞIMLAR

Kellik için pek çok doğal tedavi yöntemi vardır ancak bu yöntemlerin bilimsel dayanağı yoktur. Sarımsak, limon ve soğan. Bunlar ayrı ayrı ya da karıştırılarak kullanılabilirler. Sarımsak, limon ve soğan mutfakta en çok kullanılan besinlerdendir. Ayrıca, kafa derinizdeki enfeksiyonlarla etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olabilirler.

Malzemeler

2 diş sarımsak

1 adet limon (sıkılmış)

1 adet soğan

Bu besinlerdeki aktif bileşenlerden faydalanmak için limon ve soğanın sularını çıkarıp, sarımsağı da döverek kafa derinize uygulamanız gerekmektedir. Ardından 20 dakika bekleyin ve bunların kafa derinizde bırakabileceği herhangi bir kötü kokuyu önlemek için kafanızı iyice temizleyin.

Hindistan cevizi sütü ve havuç. Bu, kellik ve saç dökülmesi ile mücadelede mükemmel bir doğal ilaçtır. Havuç B6, B12 vitamini ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Bunlar saçlarınızı güçlendirmeye yardımcı olur ve saçlarınızın daha iyi görünmesini sağlar.

Malzemeler

2 adet havuç

1 fincan hindistan cevizi sütü

Havuçları blenderden çekin ve Hindistan cevizi sütü ile karıştırın. Karışımı saç derinize uygulayın. Kafa derinizi yıkamadan önce yarım saat bu karışımı bekletin.

Elma sirkesi ya da pirinç sirkesi

Saç dökülmesi ile mücadelede elma sirkesinin yararları sık sık gündeme gelir. Bunun sebebi saçlarınızı kalınlaştırmasıdır. Bu sirke, kafa derinizdeki kan akışını hızlandırmaya yardımcı olur.

Malzemeler

2 çorba kaşığı elma sirkesi ya da pirinç sirkesi. Kafa derinize sirke ya da şarapla masaj yapın ve 10 dakika dinlendirin. Son olarak, ılık su ile durulayın.

Aloe vera

Aloe vera kullanmanın pek çok avantajı vardır. Bu sadece cildiniz için değil, aynı zamanda saç deriniz için de geçerlidir. Aloe vera jeli iyileştirici, nemlendirici ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca kafa derinizi nemlendirmek ve tedavi etmek için etkili bir çözümdür.

Malzemeler

2 yemek kaşığı aloe vera jeli (dökülen bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak miktarı artırabilirsiniz).

Su

Aloe vera yapraklarından jelini çıkarın ve suyla birlikte bir kaba koyun. Jel tamamen eriyene ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar bir kaşıkla karıştırın. Önceki tedavilerde de olduğu gibi, karışımın saç derinize sürüp 10 dakika bekleyin. Ardından bölgeyi ılık suyla temizleyin.

Zeytinyağı ve toz kırmızı biber

Malzemeler

1 fincan zeytinyağı

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Her iki malzemeyi de karıştırın. Saç derinize uygulayın ve masaj yapın.

Yeşil çay

Yeşil çay vücudunuzda pek çok şey için oldukça faydalıdır. Ayrıca, yeşil çay erkeklerdeki kellik ve saç dökülmesini yavaşlatmak için çok yararlıdır.