Düz karnın sırrı bad emde saklı

Bel ve karın bölgesi yağlanmaları hastalıklara davetiye çıkarırken, çirkin görüntülere de sahne oluyor. Düz bir karına sahip olmak için bazı besinler imdada yetişiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Düz karnın sırrı bad emde saklı

İÇİNDEKİLER

Yaz adım adım yaklaşırken göbek ve bel çevresindeki yağlar hem beden hem de ruh sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi , beslenme ve diyet uzmanı Tuba Kayan Tapan, düz bir karına sahip olmak için tüketilmesi gereken gıdaları şöyle sıralıyor:

GECE YATMADAN BADEM SÜTÜ
Badem Omega-3 içeriği yüksek bir yağlı tohumdur. Yüksek Omega-3 karın bölgesinde yağlanmayı azaltacağından, ara öğünlerde haftada 3-4 gün 10 adet badem tüketimi metabolizmayı hızlandırarak, karın bölgesindeki yağlanmayı azaltacaktır. Badem sütü de hem proteini hem de Omega-3 içeriği yüksek bir besindir. Sabah kahvaltısında yulafla birlikte tüketilmelidir. Gece ara öğününde de yatmadan 3 saat önce içilmesi, hem tok tutacaktır, hem de karın bölgesinden kilo kaybına yardımcı olacaktır.

SALATALARA ZEYTİNYAĞI

Akdeniz diyetinin vazgeçilmezi olan zeytinyağı miktarı orantılı tüketildiğinde Omega-9 içeriğinden dolayı kilo kontrolü sağlayacaktır. Özellikle kalp sağlığı için oldukça önemli olan zeytinyağ, doymuş yağ içermediği için, rahatlıkla tüketilebilir. Yağsız tüketilen bir salatada A, D, E, K vitaminleri alınamaz. Çünkü bu vitaminler yağda eriyerek emilen vitaminlerdir. Omega-3 ve Omega- 6'nın oranın sağlayabilmek için zeytinyağ kullanımı doğru olacaktır.

HAFTADA 3 KERE SOMON
Somon, Omega-3 içeriği en yüksek balık çeşididir. Haftada 3 gün balık tüketimi, Omega-3 ihtiyacını karşılayacaktır. Araştırmalar, özellikle göbek çevresindeki yağlanmanın azalmasında Omega-3 yağ asitlerinin etkili olduğunu göstermektedir. ödemlere

MAYDANOZ
Maydanoz antioksidan etkisi sayesinde vücut direncini arttırır. Vücutta fazla bulunan ödemin atımını hızlandırır.
kabız lığ a mor mey veler
Kalp sağlığı koruyan bu meyveler içerdiği fitokimyasal sayesinde kanser karşı da koruyucu etki göstermektedirler. Posa içeriğinin yüksek olması, kabızlığı ortadan kaldırır. Metabolizmayı hızlandırıcı etkileri sayesinde bel çevresinin azalmasına yol açar.

YEŞİL MERCİMEK CANLANDIRIR
Yeşil mercimek demir ve posa içeriği çok yüksek bir besindir. Barsak hareketlerinin arttırarak metabolizmayı canlandırır.

YULAF VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR
Yüksek kolesterol seviyelerini düşüren yulaf kalbi korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir, düşük kan şekeri oranlarını düzenler. çocuklarda meydana gelebilecek astım riskini azaltır, kanserleri önler. Bu tür hastalıklara karşı etkili olabilen yulafı her bireyin her yaş grubunun tüketmesi vücut direnci için oldukça faydalıdır. Yüksek lif içeriği ile metabolizmayı hızlandırır.

SU ZARALI MADDELERİ DIŞARI ATAR

Günde ortalama 2-2,5 litre su içmek, vücuttan toksik maddelerin atılmasını sağlamasının yanında, metabolizmayı da hızlandırmaktadır.

ZERDEÇAL KARIN YAĞLARIN DA ETKİLİ
Kalp sağlına karşı da koruyucu olan zerdeçalın, yapılan çalışmalarda karın bölgesindeki yağların azalmasına da yardımcı olduğu belirtilmektedir. Zerdeçalın vücutta kullanılabilmesi için, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağ ile alınması gerekmektedir.