Kuru üzüm yaralara çözüm!

Ağız yaraları içi su dolu kırmızı kabarcıklar sancı verici yaralardır. Çoğu zaman basite aldığımız bu durum ölümcül hastalıkların erken tanısında hayati öneme sahiptir. Kuru üzüm ise yaraların baş düşmanıdır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:15
Kuru üzüm yaralara çözüm!

İÇİNDEKİLER

Bu yaraların pek çok farklı nedeni vardır tekrar çıkmasını önlemek için nedenine bağlı olarak farklı tedavi yöntemleri kullanmak gerekebilir. Ağız hijyeni eksikliği ağız içinde çıkan yaraların başlıca nedenidir ancak stres, hormonal değişimler, genetik, bazı gıdalar ve sigara kullanımı ile vitamin eksiklikleri de bu yaraların nedenleri arasında gösterilmektedir. Ağız içi yaraları tedavisinde bazı bitkileri ve meyveleri kullanabilirsiniz.... Kara üzüm bu meyvelerin başında gelir. Fakat tekrarlayan ve yayılma eğilimde olan yaralar için öncelikle bir doktora görünmelisiniz.

DUT FAYDALI
Bir litre suyun içine bir kahve fincanı kırmızı mercimek ve bir kahve fincanı hünnap koyun, beraber kaynatıldıktan sonra bir kahve fincanı dut şurubu veya dut pekmezi ilavesiyle birlikte yiyin.
İki kahve fincanı kuru üzüm ve yarım fincan anason az bir su ile birlikte kaynatılıp iyice ezilerek lapa haline getirin,süzme bal ilavesiyle merhem kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ağız içindeki yaralara sürün.

BİTKİLERLE GARGARA
Havuç yapraklarıyla birlikte kaynatılıp süzün ve soğuktan sonra gargara yapın.
Bir tas paça çorbası içilip üzerine kaymak yenildikten sonra bir adet çiğ yumurta ağız içinde çalkalayıp yutun. n Kuru soğan ve kavunu ağız içinde çiğneyerek yiyin.
Bir litre suyun içine 2 çorba kaşığı ince kıyılmış nar çiçeği ekleyip kaynatın sonra süzüp gargara yapın.
Kızılcık meyvesinin şurubu yapılıp ağızda gargara yapın
Taze patlıcan kökünü iyice dövün, elde edilen suyu yaraların üzerine sürün.
Bir tatlı kaşığı sarısabır, bir tatlı kaşığı şap dövülerek toz haline getirilip süzme bal ilavesiyle karıştırın, sonra merhem gibi yaraların üzerine sürün. 10 dakika kadar beklendikten sonra silinip tarifleri verilen gargaralardan biri yapılır.
Bir tatlı kaşığı kuru üzüm suyu, gül suyu eritilmiş kitre suyu, yine eritilmiş kilermeni ve bir çay kaşığı baldıran suyu ağız içinde gargara yapılarak kullanın. Baldıran zehirli olmasından ötürü yutulmaması gerekmektedir.
Bir litre suyun içine, 2 çorba kaşığı ince kıyılmış zemberek otu elenip kaynatın, sonra süzüp gargara yapın.