Tuzsuz hayata geçiş yapın

Giriş Tarihi:
Tuzsuz hayata geçiş yapın
Tüm dünyada 'Sağlığınız için tuzu azaltın' kampanyaları başladı. Amerika, tuzu azaltarak inme ve kalp krizi oranlarını düşürmeyi planlarken, dünyada en fazla tuz kullanan ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini vurgulayan uzmanlar, tuzun yemeklerden çıkartılmasını öneriyorlar. Prof. Dr. Ziya Mocan, Türkiye'de de benzer bir kampanyanın başlatılmasını öneriyor.
Tuzsuz hayata geçiş yapın-1 İnsan vücudunda tuzun tutulmasını sağlayan bir sistem vardır. Bu nedenle hiç tuz kullanmadan da sağlıklı olunabilir.
Tuzsuz hayata geçiş yapın-2 Annenin kullandığı tuz, karnındaki bebeğin ileri yaşlarda yüksek tansiyon hastası olmasına da yol açar.
Tuzsuz hayata geçiş yapın-3 Bağımlılık yapar.
Tuzsuz hayata geçiş yapın-4 Sadece uzun süreli ishal ve çok fazla terleme durumunda tuz, ilaç olarak kullanılabilir.
Tuzsuz hayata geçiş yapın-5 'Tiroit hastalarının tuz kullanması gerekli' anlayışı yanlıştır. Onlar ihtiyacı olan iyodu balıktan alabilirler. Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler