Oruç kanserden koruyor

Oruç tutmak hem yaşlanmayı geciktiriyor hem de çağın vebası kanser riskini azaltıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2011 Güncelleme 04 Ağustos 2011, 10:22
Oruç kanserden koruyor

İÇİNDEKİLER

Fiziksel ve zihinsel sağlığımıza büyük katkıları olan oruç, Ramazan ayı süresince vücudumuzun dinlenmesini ve disipline girmesini sağlıyor. Hücre yenilenmesini artıran oruç; kansere yakalanma riskini azaltıyor, yaşlanmayı geciktiriyor, algı ve öğrenme seviyemizi maksimuma çıkarıyor. Ramazan ayında oruç tutmanın faydalarını Uzman Dr. Mehmet Yavuz şöyle anlatıyor:

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Ramazan ayında oruç tutmak fiziksel ve zihinsel sağlığımıza büyük ölçüde katkı sağlıyor. Bedenimizi ve irademizi disipline sokan oruç, zihnimizin de daha pratik çalışmasına fırsat verir. Sindirimle zaman harcamayan vücudumuz, öğrenme, algılama ve hafıza yeteneğine odaklanır. Oruç tutarken uzaklaştığımız fiziksel istekler, beynimizin yapılan işlere yoğunlaşmasını sağlıyor. Gereksiz metabolik aktivitelerle uğraşmayan vücut, algılama ve öğrenmeye odaklanarak hafızamızın daha iyi çalışmasına katkıda bulunur.

BAŞLAMADAN...
Kanser vakası, vücudun herhangi bir yerinde birkaç anarşik hücrenin terör faaliyetleri için başkaldırması ile başlar. Ancak bu terörist faaliyet bazen bedenin kendi dokusu gibi bir görüntü vererek savunma sistemini yanıltabilir. Eğer beden sürekli metabolizma faaliyetleri ile uğraşıyorsa neler olup bittiğini anlayamayabilir. Oruçlu kişide ise organizma kendini kontrol etmeye vakit bulur ve anında müdahale eder. Böylece kanser oluşumu başlangıç noktasında engellenmiş olur.