Rize'de Batdal Harekatı

Teknik direktör Ümit Kayıhan, İstanbul'da yapılan Rizespor Gecesi'nde Başbakan Erdoğan'dan Mehmet'in transferi için destek isteyip söz aldı.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2010, 10:48
Rize’de Batdal Harekatı

İÇİNDEKİLER

İkinci yarıya güçlü girmek isteyen Ç.Rizespor, Galatasaraylı Mehmet Batdal'dan gelecek haberi bekliyor. Yeşil-mavili kulübün İstanbul'daki gecesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Teknik Direktör Ümit Kayıhan, Mehmet'in transferi için destek istemişti. Başbakan Erdoğan'ın da konuyu Galatasaray Başkanı Adnan Polat'a ileteceğini söylemişti.

Bu gelişmeden sonra Kayıhan, İzmir'de Mehmet Batdal ile görüştü. Golcü futbolcunun Kayıhan'a Galatasaray'ın vermesi halinde seve seve Rizespor'a geleceğini söylediği öğrenildi. Yeşil-mavililer ayrıca Denizlispor'dan ayrılan Musa Sinan ile anlaşırken Trabzonspor'dan Sezen Batur, Eskişehir'den Emre Aygün Manisa'dan Semavi ve K. Erciyes'den Sertan için temaslarına devam ediyor.

Karadeniz ekibi Mehmet Batdal'ın yanı sıra dış transferde Kongolu Lelo Mbele'den sonra yerli transferi için kolları sıvadı. Sezon başında yaptığı transferlerle adından söz ettiren ve bununla da lig'de başarılı olan yeşil-mavililer şimdi ara transfer dönemine hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Teknik direktör Ümit Kayıhan ve transfer komitesinin raporu ile yönetim harekete geçti.

Dış transferde ilk olarak Libya'ya çeviren Rizespor, Oğuz Aydın'ın iki kez gidip izlediği Bengazi takımının golcüsü Kangolo Lelo Mbele ile mayasa oturmuştu. Afrikalı futbolcuyla el sıkışıp prensipte anlaşıp 3 yıllığına ön sözleşme imzalayan Rizespor şimdi Mbele'nin Türkiye'ye gelmesini bekliyor. Rizespor ayrıca, Denizlispor'dan ayrılan Musa Sinan ile el sıkıştı. Sırada Trabzon'dan Sezer Badur da düşünülen transferler arasında yer aldı.