Vatandaşlar akın etti! Mercedes, BMW ve Audi yarı fiyatına satılıyor!

İcralık araba nasıl alınır, bu sorunun cevabını öğrenmek isteyenler bu işin bu kadar kolay olmadığının farkında olmalılar çünkü bu işin belirli riskleri de vardır. İcraya düşen araçların satışları, icra daireleri tarafından ihale usulü ile yapılıyor. Katılım sayısının az olduğu ihalelerde bazı araçları ihale açılış fiyatına almak mümkün oluyor. Borçların tahsil edilemediği durumlarda kurumlar işlemlerini avukatlara devrediyor ve borçlu hakkında yasal işlem başlatılıyor.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2020, 16:46 Güncelleme 01 Ağustos 2020, 10:24
Vatandaşlar akın etti! Mercedes, BMW ve Audi yarı fiyatına satılıyor!

İÇİNDEKİLER

İkinci el otomobil almaya bütçesi yetmeyenler için rayiç bedelinden çok ucuza otomobil almak mümkün hale geliyor. Peki icradan araba nasıl alınır? İcradan araba almak istiyorum, nasıl alabilirim? İcradan araba almanın masrafları nedir? İcradan araba almak mantıklı mı? İcradan araba kaç günde teslim edilir? İcralık arabalar, icra müdürlükleri tarafından yapılan ihaleler sonucunda satılmaktadır. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

İcradan Araba Alma Şartları Nelerdir?

İcradan arama satın almak için 18 yaşını doldurmuş olmanız ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız haricinde başka bir şart yoktur. Fakat uymanız gereken bazı prosedürler vardır. İhale teminatı vermek, ihale katılım formu doldurmak bu uymanız gereken prosedürlerdir.

İcradan Araba Nasıl Alınır?

Öncelikle buradan ilgili icra müdürlüğünün ilan ettiği dosyanın numarasını not alın.

İhale şartnamesinde bulunan bilgileri unutmayın ve istenen belgeleri tamamlayın.

İhalelere katılmadan önce icra müdürlükleri teminat istemektedir. Bu teminatı hazır edin.

Çoğu icra müdürlüğü ihaleleri 5 gün ara ile 2 kez gerçekleştirmektedir. Buradaki amaç ilk ihale tarihinde mal satılmazsa ikinci bir ihale tarihi açmaktır.

İlk ihalede aracın piyasa değerinin %60'ı gibi bir bedelli araç satışa sunulur. Şayet araç bu ihalede satılmazsa, ikinci ihalede fiyatta indirime gidilir ve %40 gibi bir bedelle satılmaya çalışılır.

Şayet aradığınız özellik ve fiyatlarda bir araç buldunuz ve bunun ihalesine katılarak aracı satın almak istiyorsanız, öncelikle muhakkak aracı bizzat görün ve ihale detayları ile arasında bir fark var mı kontrol edin. Bu araçlar yediemin depoları olarak bilinen oto parklarda tutulmaktadır.
İhalelerin açık arttırma yöntemi ile yapıldığını unutmayın, sunulan teklifleri gözlemleyin, değerinin üzerinde verilmiş olan tekliflere şüphe ile yaklaşın.

İhaleye sunulmuş olan icralık arabanın devlete herhangi bir borcu olup olmadığını öğrenin.
KDV aracı satın alan kişi tarafından ödenmektedir.

Teminat parası hakkında biraz daha bilgi vermek istiyorum. Öncelikle teminat parası yine bahsettiğimiz üzere ihalenin değerine göre değişiklik göstermektedir.

Bu teminat parası elden yatırılabileceği gibi Vakıfbank aracılığıyla yatırılarak dekontu da götürebilir. Şayet aracın ihalesini kazanırsanız, aracın ücretini de 10 gün içerisinde ödeyerek aracı satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak ihale sonucunda aracı almadıysanız, bu teminat parasını geri alacaksınız. Şayet yanınızda nakit olarak bu parayı götürdüyseniz, ihale sonunda paranız geriye verilir.