Yerli otomobil markası ismi adı nedir? İşte yerli otomobilin inanılmaz özellikleri

Yerli otomobil ismi adı nedir? Yerli otomobilin özellikleri nedir? Gibi sorular bugün arama motorlarına tavan yapmış durumda. Türkiye'nin ilk yerli otomobili bugün Gebze'de Erdoğan'ın test sürüşü ile yapılacak. 5 şirketin ortak yaptığı ve maliyeti 10 milyonu bulan ilk yerli otomobilin resmi de yayınlandı. Peki yerli otomobilin fiyatı ne kadar olacak, yerli otomobilin markası yani adı ne olacak? İşte merak edilenler.... Yerli otomobilin fiyatı ise en çok merak edilen konuların başında bulunuyor. Şimdiden ortalıkta bir çok rakam dolaşıyor. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü imzalandı. Yerli otomobilin 5 babayiğidi elini taşın altına koydu.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2019, 14:19 Güncelleme 27 Aralık 2019, 15:44
Yerli otomobil markası ismi adı nedir? İşte yerli otomobilin inanılmaz özellikleri

İÇİNDEKİLER

Türkiye bugün nefesini tuttu. Çünkü bir rüya olarak görülen yerli otomobil tanıtılacak. Bu bağlamda Türkiye için büyük bir gün yaşanacak.
2011 yılından beri gündemde olan yerli otomobil nihayet görücüye çıkıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ilk yerli otomobilin özelliklerini vatandaşa anlatacak. Yüzde 100 elektrikli olacak otomobilin, ön gösterim modelinin Osmangazi Köprüsü'nden geçerken kaydedilmiş 51 saniyelik ilk hareketli videosu paylaşıldı. Videoda ön gösterim aracının brandayla örtüldüğü görüldü. Yerli otomobil hayatın birçok farklı alanında sürücü ve yolcuların yerine düşünen bir asistan haline gelecek. Peki yerli otomobil markası ismi nedir? İşte yerli otomobilin göz dolduran özellikleri...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

YERLİ OTOMOBİL İLK GÖRÜNTÜSÜ PAYLAŞILDI

Yüzde 100 elektrikli olacak otomobilin, ön gösterim modelinin Osmangazi Köprüsü'nden geçerken kaydedilmiş 51 saniyelik ilk hareketli videosu paylaşıldı. Videoda ön gösterim aracının brandayla örtüldüğü görüldü.

Herkesin merak ettiği ilk sorudan başlayalım yerli otomobillerin fiyatı ne olacak:

Yerli otomobilin fiyatı yarın yapılacak olan tanıtımla birlikte netleşecek. Kulislerde ise son teknoloji olan aracın fiyatına ilişkin bir çok rakam dolaşıyor. 70-80 bin aralığında olacak diyen de var 300 binden aşağı olmaz diyen de... Piyasadaki diğer elektrikli araçlara bakıldığında rakamın en düşük 150 bin lira olacağı söyleniyor. Elektrikli araçlar bilindiği gibi benzinli ve dizel araçlardan çok daha pahalı. Bugün en ucuz elektrikli otomobil 230 bin liradan başlıyor. Sizlere piyasadaki elektrikli araçlardan da örnekler verelim.

Renualt'un elektrikli Zoe aracı

Piyasada en hesaplı denebilecek elektrikli araba Renualt'un Zoe modeli. Bu aracın anahtar teslim fiyatı 234.250 lira. Araç en fazla 135 kilometre hız yapabiliyor. Türkiye'nin ürettiği yerli otomobildeki lüks ve teknolojiye ise sahip değil.

Yerli otomobilin fiyatını kıyaslamak açısından ona muadil sayılabilecek tam donanımlı bir BMW elektrikli aracın fiyatını verelim. BMW i3 ve i3S modeli tam elektrikli, teknolojik donanımlı bir araç. BMW i3'ün anahtar teslim satış fiyatı 302 bin liradan başlıyor. BMW i3s'in fiyatı da 330 bin lira. Elektrikli araç piyasasındaki bu rakamlar göz önüne alındığında Türkiye'nin ilk yerli otomobilinin fiyatı pek de hesaplı olmayacak. Tahminler en ucuz 200 bin liradan başlayacağına yönelik.

Yerli otomobilin göz dolduran özellikleri

TOGG'un tüm araçlarında standart olarak sunması beklenen yeni teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı ve akıllı çamaşır, bulaşık makinesi, buzdolabı ya da müzik sistemi gibi cihazlarla otomobili entegre edip hayatı kolaylaştıran çözümler sunacak.

Sürücülerin yerine düşünen bir asistan

Yerli otomobil hayatın birçok farklı alanında sürücü ve yolcuların yerine düşünen bir asistan haline gelecek. TOGG'un ve TOGG ekosistemine dahil olan bir startup'ın "akıllı yaşam" başlığı altında geliştirdiği yeni teknoloji, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş'ın her fırsatta dile getirdiği "otomobilden fazlasını yapacağız" iddiasını da güçlendiriyor.

Tüm akıllı cihazlarla iletişime geçecek

Yurt dışı bağlantılı Türk startup ve TOGG mühendislerinin birlikte geliştirdikleri, TOGG'un akıllı aracını adeta özel bir asistan haline getiren bu yeni platformla otomobil, internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişime geçip bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezine yerleşiyor.

Akıllı yaşam platformu, akıllı telefon, akıllı ev sistemleri, dijital asistan, akıllı şebeke gibi nesnelerin internetine bağlı tüm akıllı cihazların API'larını bünyesinde toplayarak arka plan yazılımında aynı zamanda tümünün komutlarına erişiyor.

Yerli otomobili kimler yaptı?

2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü imzalandı. Yerli otomobilin 5 babayiğidi elini taşın altına koydu. Yerli otoyu yapan şirketler şunlar:

-Anadolu Grubu,

-BMC,

-Kıraça Holding,

-Turkcell Grubu

-Zorlu Holding

Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra TOBB da ortak oldu. 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO'luğuna Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.

Yerli otomobilin ismi ne olacak: TOGG'dan resmi açıklama gelene kadar vatandaşlar sosyal medya üzerinden yerli otomobile isim önerilerinde bulunmaya devam ediyor. İşte Twitter'de yerli otomobil için yapılan isim önerilerinden bazıları…

"Yerli otomobil ismi bence (OtoTürk) olsun sayın bakanım"

"Türkiye yerli otomobil farları, Kurt gözlerinden esinlenilmiş diyorlar. İsim olarak kartal, şahinden sonra, WOLF yani Kurt ismi de efsane olur"

"Yerli otonun ismi Aytürk olabilir"

"Atak olsun, gökte bir atak var bir de yerlerde atak olsun ben atak olmasını tavsiye ediyorum"