Sahibinden hacizli arabalar icradan nasıl ucuza alınır? İcradan araç nasıl alınır? Lüks otomobiller yarı fiyatına satılıyor!

Sahibinden hacizli arabalar icradan nasıl ucuza alınır? İcradan araç nasıl alınır? İkinci el otomobil almaya bütçesi yetmeyenler için rayiç bedelinden çok ucuza otomobil almak mümkün hale geliyor. İcra dairesinden araba almak isteyen herkes teminatını yatırdıktan sonra ihaleye katılabilir. Eğer ihaleyi kazanamazsanız teminatınız geri iade ediliyor. İcralık arabaları esatis.uyap.gov.tr adresinden ücretsiz üyelik açarak takip edebiliyorsunuz. İcralık arabaların ihalelerine sadece nüfus cüzdanınız ve ihale katılım bedelini ile katılabilirsiniz. İsteyenler, ihaleye nakit para yerine bankalardan alabilecekleri teminat mektubu ile de katılabilirler. İhaleler, yediemin otoparkında, icra müdürü, yediemin otopark yetkilileri, tellal ve hatta gerekirse polis eşiğinde gerçekleşir.

Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019, 08:54 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 08:54
Sahibinden hacizli arabalar icradan nasıl ucuza alınır? İcradan araç nasıl alınır? Lüks otomobiller yarı fiyatına satılıyor!

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde araç fiyatlarının oldukça yüksek olması vatandaşları başka alternatiflere yönlendiriyor. Bu bağlamda icralık araçlar uygun fiyatları ile ön plana çıkıyor. Piyasadaki emsal fiyatlarına oranla yüzde 30-40 oranında daha uygun fiyatla satılan arabalara teklif yağıyor. Birbirinden lüks otomobiller neredeyse yarı fiyatına alıcı buluyor. Bu bağlamda borçluların borçlarını ödemeleri hususunda büyük önem arz eden icra ihalelerinden icralık araç almak, sağladığı avantajlar ve satın alınan malın güvenliği konusunda verilen devlet güvencesi ile 2.el otomobil alımlarından dahi daha sağlıklı bir yöntem olarak dikkat çekiyor. Peki sahibinden hacizli arabalar icradan nasıl ucuza alınır? İcradan araç nasıl alınır?

Renault Megane 2011 model

Muhammen bedel 30 bin lira

İhale başlangıç bedeli 16 bin lira

Son teklif 21 bin lira

Mercedes C180 2014 model

Muhammen bedel 160 bin lira

İhale başlangıç bedeli 85 bin lira

Verilen teklif 100 bin lira


Renault Fluence 2012 model

Muhammen bedel 53 bin lira

İhale başlangıç bedeli 28 bin lira

Verilen teklif 45 bin 500 lira

BMW 5 Serisi 2011 model

Muhammen bedeli 170 bin lira

İhale başlangıç bedeli 85 bin 250 lira

Verilen teklif 111 bin lira

Ford Focus 2005 model

Muhammen bedeli 40 bin lira

İhale başlangıç bedeli 20 bin 450 lira

Verilen teklif 33 bin lira

Fiat Doblo 2016 model

Muhammen bedeli 70 bin lira

İhale başlangıç bedeli 36 bin lira

Verilen teklif 50 bin lira

Volkswagen Gold 2016 model

Muhammen bedeli 95 bin lira

İhale başlangıç bedeli 47 bin 500 lira

Verilen teklif 60 bin lira


Mercedes C200d 2017 model

Muhammen bedeli 200 bin lira

İhale başlangıç bedeli 100 bin 500 lira

Verilen teklif 100 bin 600 lira

Citroen C Elysee 2017 model

Muhammen bedeli 70 bin lira

İhale başlangıç bedeli 40 bin lira

Verilen teklif 60 bin lira


Toyota Corolla 2016 model

Muhammen bedeli 80 bin lira

İhale başlangıç bedeli 40 bin lira

Verilen teklif 44 bin lira

Seat Leon 2017 model

Muhammen bedeli 105 bin lira

İhale başlangıç bedeli 55 bin 500 lira

Verilen teklif 60 bin lira

Skoda Octavia 2017 model

Muhammen bedeli 110 bin lira

İhale başlangıç bedeli 55 bin lira

Verilen teklif 79 bin lira


Volkswagen Jetta 2015 model

Muhammen bedeli 75 bin lira

İhale başlangıç bedeli 37 bin 500 lira

Verilen teklif 40 bin lira

İcralık Araba Nasıl Alınır? İcradan Araç Nasıl Alınır?

İcra ihalelerinde satışa çıkan taşıtların piyasa değerinin yarı fiyatına işlem gördüğünü biliyor muydunuz? Önceki dönemlerde belirlenen değerinin `'ı üzerinden açılan ilk ihalelerin yerini yeni düzenlemelerle P'lik açılış bedelinin aldığı icralık araç ihaleleri, pek çok kişi için oldukça rağbet gören bir yatırım alanı olarak kullanılıyor. Borçluların borçlarını ödemeleri hususunda büyük önem arz eden icra ihalelerinden icralık araç almak, sağladığı avantajlar ve satın alınan malın güvenliği konusunda verilen devlet güvencesi ile 2.el otomobil alımlarından dahi daha sağlıklı bir yöntem olarak dikkat çekiyor. İhaleler tamamen devlet kontrolü ve güvencesi altında gerçekleşiyor. Gelin, hep birlikte icradan araç almanın önemli noktalarına bakalım.

İcralık Araç İhalelerine Katılım Nasıl Yapılıyor?

İcralık arabaların ihalelerine sadece nüfus cüzdanınız ve ihale katılım bedelini ile katılabilirsiniz. İsteyenler, ihaleye nakit para yerine bankalardan alabilecekleri teminat mektubu ile de katılabilirler. İhaleler, yediemin otoparkında, icra müdürü, yediemin otopark yetkilileri, tellal ve hatta gerekirse polis eşiğinde gerçekleşir. İhalelerin gerçekleştiği alan 24 saat kameralarla izlenmektedir. İhalelerin güvenliği tamamen devletin sorumluluğu altındadır. Ayrıca ihaleye fesat karıştırmanın hapis cezasına kadar uzanan ağır cezaları vardır.

Araçlar Hakkında Alınan Bilgiler Yeterli mi?

Satışın gerçekleşmesinden sonra, araç teslim alınırken; daha önceki bilgilerin dışında herhangi bir eksik, arıza ya da beklenmedik bir masraf gösterilmesi halinde kişi dilerse davanın feshini isteyerek satışı iptal edebilmektedir. İcralık araçlarla ilgili ödemeler, resmi olarak belirlenebilen önceden bilinen ödemelerdir. Yediemin otoparklarında, satışın sonrasında gerçekleşen ve tutanaklarda yer almayan arızalardan, satın alan kişi sorumlu değildir.