Otomobilde yakıt tasarrufu nasıl sağlanır?

Artan benzin fiyatları sonucunda sürücüler en az yakıt yakan arabaları ve en az yakıt harcatan yöntemleri merak diyor. Bu bağlamda yapılması gerekenleri haberimizde derledik. Öncelikle motor yağı, hava filtresi ve buji gibi araçta bulunan bazı parçalar yakıt tüketimini doğrudan etkilemektedir.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2019, 16:11 Güncelleme 26 Ağustos 2019, 16:55
Otomobilde yakıt tasarrufu nasıl sağlanır?

İÇİNDEKİLER

Özellikle yaz aylarında araçla seyahat etmek çoğu zaman ciddi bir mali yükü de beraberinde getiriyor. Ancak araç sahiplerinin bazı önlemler alarak yakıt tasarrufunu sağlamaları mümkün oluyor. Türkiye'de otomobillerin önemli bir kısmı ve araç yakıtlarının neredeyse tamamı ithal ediliyor. Hal böyle olunca da ufak döviz hareketleri ya da üreticilerin fiyat politikaları nedeniyle benzin, motorin ve LPG fiyatlarında ani artışlar yaşanabiliyor.

Yakıt tasarrufu yapmanın kolay yolu ise şu şekilde yer alıyor

ARACIN BAKIMINI ZAMANINDA YAPTIRMAK

Motor yağı, hava filtresi ve buji gibi araçta bulunan bazı parçalar yakıt tüketimini doğrudan etkilemektedir. Dolayısıyla yakıt tasarrufu yapabilmek için aracın bakımı düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Öte yandan kullanılan güzergahın şartları da göz önünde bulundurulmalıdır. Engebeli yollarda hava filtresi sık sık kontrol edilerek, yakıt tasarrufu arttırabilir ve aracın daha uzun ömürlü olmasını sağlanabilir.

ARAÇ HIZINA DİKKAT ETMEK

Yakıt tasarrufu yapmanın en kolay ve pratik yollarından biri de araç hızına dikkat etmektir. Araç hızı gereğinden fazla arttığında veya azaldığında yakıt normale oranla daha hızlı bir şekilde tükenir. Bu noktada yol şartlarını da göz önünde bulundurarak ideal bir hızla araç kullanılmalıdır.