En ucuz otomobil kampanyaları 65 bin liradan başlıyor! Sahibinden en ucuz ve en uygun sıfır araba ücretleri!

Yaz ayı ile birlikte otomobil üreticileri çeşitli kampanyalara başladı bile. Sıfır otomobil almak isteyenler için hurda indiriminde matraha bakılırsa yılbaşına kadar 15 bin liraya varan avantaj ve 30 Haziran 2019'a kadar sürecek olan Özel Tüketim Vergisi'nde 15 puanlık indirimle otomobil sahibi olmak avantaja dönüşüyor. Sıfır otomobil alırken hurda aracınız olmasa da satış bayileri ellerindeki hurda otomobiller üzerinden işlem yaparak tamamı olmasa da büyük kısmını müşterileri lehine kullandırıyor. Maddi gücü yüksek olmayan ve sıfır otomobile binmek isteyen kişiler en düşük fiyat olan 63 Bin TL'yi gözden çıkarmalıdır. Eğer cebinizde 50 Bin TL yok ise, sıfır araç almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Peki, Türkiye'de sahibinden sıfır araç olarak satılan en ucuz otomobiller hangileridir?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 09:05 Güncelleme 01 Temmuz 2019, 09:05
En ucuz otomobil kampanyaları 65 bin liradan başlıyor! Sahibinden en ucuz ve en uygun sıfır araba ücretleri!

İÇİNDEKİLER

Sahibinden en ucuz ve en uygun sıfır araba ücretleri! En ucuz otomobil kampanyaları 65 bin liradan başlıyor. Sıfır otomobillerde kampanyalar devam ediyor. Hurda indiriminde matraha göre yılbaşına kadar 15 bin liraya varan avantaj ve 30 Haziran 2019'a kadar sürecek olan Özel Tüketim Vergisi'nde 15 puanlık indirimle otomobil sahibi olmak avantaja dönüşüyor. Sıfır otomobil alırken hurda aracınız olmasa da satış bayileri ellerindeki hurda otomobiller üzerinden işlem yaparak tamamı olmasa da büyük kısmını müşterileri lehine kullandırıyor. Maddi gücü yüksek olmayan ve sıfır arabaya binmek isteyen kişiler en düşük fiyat olan 63 Bin TL'yi gözden çıkarmalıdır. Eğer cebinizde 50 Bin TL yok ise, sıfır araç almayı aklınızdan bile geçirmeyin. Peki, Türkiye'de sahibinden sıfır araç olarak satılan en ucuz arabalar hangileridir?

Tüm bunların yanında satış bayileri ile pazarlığa oturarak en uygun teklifi verenden otomobilinizi alabilirsiniz.

İŞTE EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLLER

Volkswagen Polo 1.0

106.100 lira

Citroen C3 Live 1.2

80.000 lira

Toyota Yaris 1.0 Life

75.150 lira

Fiat Egea 1.4 Fire

63.900 lira

Renault Symbol 1.0 SCe

76.250 lira

Peugeot 301 Active 1.2

80 bin 307 lira

Opel Corsa Essentia

92 bin 300 lira

Ford Fiesta 1.1L

90 bin 400 lira

Hyundai i10 1.0

64.650 lira

Honda Jazz 1.3L Dream

92.300 lira

Nissan Micra 1.2

84.350 lira

Dacia Sandero Ambiance 1.0 SCe

76.250 lira

Seat Ibiza EcoTSI 1.0

113.000 lira

Skoda Fabia 1.0

71.400 lira

YAZ AYLARINDA OTOMOBİL SATIŞLARI ARTIYOR

Tatile gitmek, gezmek için otomobil alan kişilerin sayısında artış olduğundan yaz aylarında otomobil satışlarının yükselişe geçmesine sebep oluyor. Kış aylarında işlerin durgunluğundan dolayı satış yapamayan galericiler yaz aylarını fırsat bilip fiyatları daha da şişirebiliyorlar.

Fiyatlar yüksek olunca vatandaş ucuz otomobil almanın peşine düşüyor. Buldukları ucuz otomobiller ise ya hasarlı ya da kilometresi yüksek, ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan araçlar.

UCUZUN UCUZU VAR!

Ucuz otomobil bulmak için galericilerde dolaşmak yerine kendinize yüksek model, kilometresi düşük hasarlı, halk dilinde pert denilen araçlardan alabilirsiniz. Ülkemizde pert araçlar değerlerinin yarısı kadar hatta bazıları değerinin çok daha altında satılıyor. Pert araçların piyasaları da oluşmuş durumda. Genellikle oto sanayilerinde bir çok pert otomobil satan yer bulabilirsiniz.

SİGORTA ŞİRKETLERİ YA DA SAHİPLERİ SATIYOR

Pert araçlar ya sigorta şirketinden alınmış ya da sahipleri tarafından sanayideki pertçilere satılmış halde oluyor.
Sigorta şirketleri kendilerine ait sigortalı araçların yüksek hasar görmesi nedeniyle trafikten çekme yöntemine başvuruyor. Bu aşamadan sonra ihale ile pert araçlar satılıyor. Bu otomobilleri alan pertçiler ise araçları tekrardan satışa çıkartıyor.

PERT ARAÇ NASIL ALINIR?

Pert araçlar eğer sigorta şirketinden alınıp tekrar satışa çıkartılırsa genellikle çekme belgeli oluyor. Çekme belgesi; bir aracın plakalarının sökülüp, vergisi ödenmeden plakasız halde bekletilmesi demektir.

Bazı pert araçlar ise hasar kayıtsız olarak plakalı şekilde satılabiliyor. Bu şekilde bir otomobil bulabilirseniz çok daha şanslısınız demektir.
Çekme belgeli aracın sahibi ile notere giderek klasik alım-satım prosedürünü uygulayarak araca sahip olabilirsiniz.

HER HASARLI ARAÇ ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Hasarlı araç alırken önemli olan aracın mekanik kısmında hasar olmamasıdır. Mekanik kısmında hasarlı araçların tamir maliyeti yüksek çıkacaktır. Bu yüzden mekanik hasarlı araçlardan uzak durmanızda fayda var.
Kaporta hasarlı araçların ise şaselerinde hasar olmamasına dikkat edin. Eğer şase ucunda düzeltilebilecek hasarlar varsa alınabilir.
Aracın dış kaporta aksamındaki hasarlar ise sizin için önemli olmamalı. Dış kaportası sadece kabuk görevi görmektedir. Esas önemli olan taşıyıcı yani şaselerdir. Unutmayın dış kaporta aksamlarının kalınlığı 0.7 milimetre, yani 1 milimetre bile değildir.
Dış kaporta aksamındaki hasarları kaportacılar düzeltilebilecek durumdaysa macunlayarak, düzeltilemeyecek durumdaysa çıkma parça ya da orijinal parça alarak araca takabilir.

MALİYET NEDİR?

Dış kaporta aksamındaki hasarlar aslına bakıldığında göründüğü kadar çok masraflı olmuyor. Çıkmacılardan alınacak birebir renkli parçalarda boya ihtiyacı da doğmuyor. Bugün piyasada ikinci el olarak düşünüldüğünde 40-45 bin TL'ye satılan pert aracı 20 bin TL'ye alıp ortalama olarak 3-4 bin TL masrafla tekrar trafiğe sokabilirsiniz. Pert araç ticareti ile uğraşan kişiler de zaten çok ağır hasarlı araç almadıklarından dolayı arabayı 3-4 bin TL'ye tamir edip anahtar teslim verebileceklerini söylüyorlar.

TEKRAR SATIŞTA PROBLEM OLUYOR MU?

Tamir edilmiş olan pert araçların hasar kayıtlı olanlarını satarken piyasa değerinde değil maliyetinizi kurtaracak fiyatlardan satışa çıkartırsanız hiçbir sorun çekmezsiniz. Ancak 40-45 bin TL'ye temiz halde satılan aracın pertini alıp tekrar aynı fiyata satmanız oldukça zor.

PERT ARACA KASKO OLUR MU?

Sigorta şirketleri perte ayırdıkları araçlara kasko yapmıyorlar.