Un, şeker ve yağ var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Kasım 2017 Güncelleme 06 Kasım 2017, 00:09
Un, şeker ve yağ var

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin Otomobili için 5 babayiğit çıktı ve imzalar atıldı. Hemen ardından da tartışmalar başladı. Olur mu, olmaz mı? Yapılabilir mi, yapılamaz mı? Bana kalırsa yapılabilir. Yerli bir otomobil markası, yerli bir otomobil ortaya çıkarmak için neler lazım, önce onlara bakalım. Öncelikle yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var. Otomotivde uzmanlaşmış işçiler, teknisyenler, mühendisler ve tabii satış, pazarlama ekipleriyle yöneticileri.
Türkiye'nin en büyük sektörü olan otomotivde insan kaynağı sorunumuz yok. Hatta dünya çapında bilim adamlarımız, tasarımcılarımız, yöneticilerimiz var. Vizyon gerekli; bu konuda eksiğimiz olduğunu kim söyleyebilir? Birkaç yıl önce New York taksileri için Karsan tarafından geliştirilen ve ihaleye kabul edilen V1 konsepti unutuldu mu? Yan sanayi, pazar büyüklüğü gibi konularda da Avrupa ile kıyaslandığımızda çok iyi konumdayız. Geriye ne kalıyor? Bence cesaret.
İşte cesaret eksiğimizi de Sayın Cumhurbaşkanımız kapattı. Hatta imza töreninde yaptığı konuşmada engellerle karşılaşılırsa bunların kaldırılacağının da teminatını verdi. Bu noktadan itibaren yapılması gereken tek şey çalışmak. Un var, şeker var, yağ var, artık helva yapma zamanı…

Halit BOLKAN