Aşk acısı çeken arkadaşı teselli etmek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2014 Güncelleme 07 Temmuz 2014, 00:00
Aşk acısı çeken arkadaşı teselli etmek

İÇİNDEKİLER

Teselli çabalarının boşa gideceği aşikar olan bir durumdur. Zira genel olarak böyle anlarda aşk acısı çeken Abdullah'ın derdi teselli olmak değil, içinde bulunduğu durumu daha dramatik bir hale getirmek için çabalamaktır. Hem bunun, teselli eden-teselli olan ilişkisi bağlamında sonuca götürecek bir tarafı da yoktur. Bir aşk başlar, bir aşk biter ve kişi acı hanesine yazılan kadar acıyı çeker ve azadedilir işkencesinden... İki yönlü davranıştır: 1-) O ilk acıyı bertaraf etmesi bakımından yararlıdır. Kişinin kendisini toparlamasını sağlar. 2-) Genel anlamda ise zararlı olabilir. Çünkü kişiyi teselli etme adına gerçeklerin söylenmesinden imtina edilir. Bu bakımdan da acı çeken kişi hiçbir şeyin farkına varamayacağından muhtemelen ileride birtakım şeylerin farkına varamayacağından aynı beklentiler içerisine girer, benzer acıları tekrar tadar. İlk etapta amacınız, acı çeken arkadaşınıza, tüm içtenliğinizle destek olmaktır. Önce onu dinlersiniz, dinlersiniz, dinlersiniz... Baktınız bant ha bire başa sarıyor, bir yolunu bulup araya girer ve mantıklı açıklamalar yapıp onun acısını bir an olsun hafifleteceğini düşünürsünüz. (Aşk acısı çeken birine mantıktan bahsetmenin de hiçbir yararı olmadığını tecrübe ederek.)

Hukukçu

Hukuk imtihanında profesör öğrencilerine sorar: -Farzediniz ki nişanlısınız, nişanlınızın benimle bulunduğunu haber alıyorsunuz. Bunun kanuni neticesi ne olabilir? Öğrenci: -Bir boşanma davası efendim. -Nasıl olur? Daha evli değilsiniz ki! -Ben evli değilim ama siz evlisiniz.

Alkışlı Yorum

Boşanmamızın üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen eski kocamı düzenli olarak rüyamda görüyorum. 8 yıllık evliliğimizde tek bir mutlu anımız olmamasına karşın rüyalarımda sürekli yeniden evlendiğimizi ve çok mutlu olduğumuzu görüyorum. 'Bilinçaltım bana mesaj mı veriyor' diye düşünürken, muziplik olsun diye kızıma "Sor bakalım baban da beni rüyasında görüyor muymuş" diyorum. Kızımdan cevap gecikmiyor:"Kabus olarak mı?"