Çok konuşup kafa ütüleyen arkadaş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 00:00
Çok konuşup kafa ütüleyen arkadaş

İÇİNDEKİLER

Konuşmak güzeldir, ama en güzeli size bir şeyler anlatırken artı bir şeyler katan insanları dinlemek güzeldir. Ama bazen arkadaşlarımız o kadar çok konuşuyor ki yarısından fazlası boş.
Böyle durumda o anda intihar etmeyi bile düşünüyorsunuz. Ama kırmakta istemiyorsunuz.
Esir alınmışssınız bir kere. "Tecavüz kaçınılmazssa" deyimi aklınıza geliyor. Şimdi sizi duyuyor gibiyim "Ayyy doğru söylüyor adam." Bunu hatırlamak bile insanı üstüne birden üşüme girmesi gibi titretiyor insanı değil mi?
Bu durum gece uyurken bozuk musluktan düşen damlaların şapırdamasını dinlemek, zaman geçtikçe sadece sesin esaretinde olmak ve nefretle uyku arasında seçim yapmaya çalışırken ne zaman saat kaçta uykuya daldığını bilememek, bu insanı dinlerken de aynı hisse kapılmak en sonunda adamın ümüğüne yapıştığını hayal etme durumudur.
Böyle bir durumda beyindeki nöronların ve algılama merkezinin en azından yarısının kapatılması gerekir böyle bir zorunluluk çıktığında, yoksa hatalı kullanımdan bünyede kalıcı tahribat yapar.

KAÇAMAZSSIN!
İşten çıktınız kafanız davul gibi bir de arkadaşınız tokmak olup beyninizin bütün sınırlarını zorluyor. Anlatıyor da anlatıyor. Bitmek bilmiyor. Siz kafanızı başka yere çeviriyorsunuz, boş bakışlarla kafanızı sallayarak yalandan şaşırma ve onay verme hareketlerini yapıyorsunuz. Hadi yine anlamadı durumu, bir de esneme tutuyor. Enerji sıfır. İçinizdeki ses "Ya bi adam sus ya" diyor. Bahaneler uyduruyorsunuz "Ya benim gitmem gerekiyor" diyorsunuz ama tınnnnn sesi geliyor karşıdan. "Ya nereye bir 5 dakika daha otur yeni geldik" diyor. En sonunda kalkıp gitmek için bütün hereketleri belli ediyorsunuz. Ama nafile. En sonunda kalkıp gitme vakti geliyor. -Hadi kanka görüşürüz.
-Ne taraftan gidiyorsun?
-Şöyle yukarıdan minübüse binecem.
Ve bomba kelime geliyor. -Haa öylemi dur ben de geliyim ordan binerim. Hatta ben de biniyim minübüse yolda iner başka araca binerim.
-Hass..
-Efendim kanka?
-Hastanenin orda mı inecen dedim.
Beyin lopları kendini burda imha ediyor.

* * *
MİNİ FIKRA
Temel çok güzel bir kadını gözüne kestirmiş.
Kadının peşinde ve bir taraftan da nasıl ayartırım diye düşünüyor.
Klasik tavlama usullerinden biri geliyor aklına ve birden kadına dönüp : - Hadi bize gidelum sağa pul kolleksiyonumu cöstereyim. Kadın şaşırır fakat bozuntuya vermez: - Peki ya beğenmezsem?
- O zaman ciyinur cidersun.


LÜTFİ ALBAYRAK