8 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları SORGULA! Konya, Nevşehir, Samsun, Batman 10 bin işçi alımı ASIL VE YEDEK LİSTESİ!

8 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları gündemde yer alıyor. Bu yıl Bakanlık bünyesine 10 bin sürekli işçi alınacak. Başvurular geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. 6 Nisan'da da kura çekimi başladı. Adaylar bakanlığın Youtube sayfasından çekilişi canlı olarak izleyebiliyor. Bir önceki gün 40 il için kura yapıldı. Bugün de kalan 41 il için kura yapılıyor. İşte 7 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları SORGULAMA EKRANI! Konya, Nevşehir, Samsun, Batman 10 bin işçi alımı ASIL VE YEDEK LİSTESİ!

Giriş Tarihi 08 Nisan 2022, 10:17 Güncelleme 08 Nisan 2022, 11:07
8 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları SORGULA! Konya, Nevşehir, Samsun, Batman 10 bin işçi alımı ASIL VE YEDEK LİSTESİ!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı için kura süreci tamamlanıyor. 81 il iki güne ayrılmış ve noter huzurunda canlı yayında kura çekimi yapılmıştı. Bugün sona erecek kura için gözler sonuçlarda! Başvuruda bulunanlar sonuç sorgulama ekranını, atamaları ve diğer detayları araştırıyor. İşte 7 Nisan Sağlık Bakanlığı kura çekimi sonuçları SORGULAMA EKRANI ve Konya, Nevşehir, Samsun, Batman 10 bin işçi alımı ASIL VE YEDEK LİSTESİ! (TÜM İLLLER)

8 NİSAN SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Kura sonuçları aynı saat 22:00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Bugün kura çekilişi yapılacak olan iller şöyle;

Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 09:30'da Kocaeli ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

SAĞLIK BAKANLIĞI 10 BİN İŞÇİ ALIMI ASIL VE YEDEK LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ (81 İL)

KURA CANLI NASIL İZLENİR?

Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında kura salonuna katılımcı alınmayacaktır. Kura çekilişi Bakanlığımız YouTube kanalından (https://www.youtube.com/user/SaglikBakanligi) yayınlanacaktır.

05.04.2022 Tarihli Duyuru:

T.C. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 10.000 sürekli işçi alımı için 15/03/2022 – 21/03/2022 tarihleri arasında İŞKUR tarafından il ve meslek bazında başvurular alınmış ve Bakanlığımıza bildirilmiştir.

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın Bakanlığımızca doğrudan noter kurası ile belirlenecektir.

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 06-07 Nisan 2022 tarihlerinde Bakanlığımız Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşecektir.