Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB yurt yönetim personeli başvuru şartları neler? GSB personel alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır?

GSB personel alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB yurt yönetim personeli başvuru şartları neler? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB yurt yönetim personeli olarak 318'i erkek, 334'ü kadın olmak üzere toplam 652 kişi alınacağını duyurdu ve hemen detaylar araştırılmaya başlandı. İşte başvurulara dair tüm bilgiler...

Giriş Tarihi 02 Şubat 2022, 08:45 Güncelleme 02 Şubat 2022, 08:45
Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB yurt yönetim personeli başvuru şartları neler? GSB personel alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yurt yönetim personeli alımı yapacağını duyurmasının ardından detaylar araştırılmaya başlandı. 318'i erkek, 334'ü kadın olmak üzere toplam 652 kişi alınacak. Bakanlık bünyesinde kariyer hedefleyen binlerce kişi GSB personel alımı için başvuruların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki GSB personel alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır? Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB yurt yönetim personeli başvuru şartları neler?

GSB PERSONEL ALIMI 2022 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

GSB personel alımı başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını, 31 Ocak 2022 (10:00) – 04 Şubat 2022 (17:00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

GSB YURT YÖNETİM PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7'nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

3) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

4) 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

5) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

6) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

7) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

8) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

9) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

10) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

- Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.

- Adayların öğrenim düzeylerinin ve cinsiyetlerinin başvuru yapılacak pozisyona ve gruba uygun olması gerekmektedir.

- Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

Başvuru esnasında beyan edilen bilgilere dair belgeler ile diğer belgeler yerleştirilmeye hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.