Danıştay 70 sözleşmeli personel ve 30 sürekli işçi alımı yapıyor! Danıştay Başkanlığı hangi kadrolardan alım yapacak?

Danıştay Başkanlığı tarafından 70 personel ve 30 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Sürekli işçi - personel alımı için kadrolar ve başvuru şartları İŞKUR'un inetnet sitesinde yayınlandı. Başvurular 10 Ağustos Salı günü başlayacak olup, 20 Ağustos Cuma günü sona eriyor. İlana başvuru yapacak adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvurabilecekler. Peki, , Danıştay Başkanlığı personel ve işçi alımı başvuru nasıl yapılır? Danıştay Başkanlığı personel ve işçi alımının şartları neler? İşte konu hakkında detaylı bilgiler!

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2021, 15:00 Güncelleme 05 Ağustos 2021, 15:00
Danıştay 70 sözleşmeli personel ve 30 sürekli işçi alımı yapıyor! Danıştay Başkanlığı hangi kadrolardan alım yapacak?

İÇİNDEKİLER

Danıştay Başkanlığı sürekli işçi - personel alımı için kadrolar ve başvuru şartları İŞKUR'un inetnet sitesinde yayınlandı. İlana başvuru yapacak adaylar, Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvurabilecekler. Peki, Danıştay Başkanlığı personel ve işçi alımı başvuru nasıl yapılır? Danıştay Başkanlığı personel ve işçi alımının şartları neler? İşte konu hakkında detaylı bilgiler!

DANIŞRAY PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Genel Şartlar Başlıklı 5'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (b) bendinde yer alan "İlk Defa Devlet Memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak" hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2021 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (31/12/1986 ve sonrası doğmuş olanlar başvuru yapabilirler.)

2020-KPSS lisans ve 2020-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden Zabıt Kâtibi, Programcı, Mübaşir, Teknisyen (Bilgisayar ve İnşaat) için en az 70 puan, Destek Personeli (Hizmetli, Garson, Bulaşıkçı ve Şoför) için en az 60 puan almış olmak.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

Başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak olup, sözleşme imzalanmayacaktır. Sözleşme imzalanmış olsa dahi iptal edilecek ve bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular 10 Ağustos Salı günü başlayacak olup, 20 Ağustos Cuma günü sona erecektir. Adaylar, İlana Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvurabileceklerdir.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIM İLANI

Başkanlığımız hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi, 4857 sayılı iş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında işçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında iŞKUR üzerinden, Başkanlığımızca yapılacak sözlü sınav sonuçlarına göre 30 sürekli işçi (Temizlik ve Güvenlik Hizmetleri için) alınacaktır.

Sürekli işçi kadroları ve başvuru şartları iŞKUR internet sitesinde yayımlanacaktır. Şartları uyan adaylar, 09/08/2021 - 13/08/2021 tarihleri arasında Ankara iŞKUR il Müdürlüğüne - Çankaya Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden "iş Arayan" linkine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir.



SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

A) Genel Şartlar:

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarım Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya işyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2) Kamu haklarından mahrum olmamak.

3) Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

4) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

5) Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak.

6) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (yapılmış, tecilli veya muaf olmak)

7) Güvenlik hizmetlerine başvuracaklar için son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak.

8) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

9) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

10) işe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylar için yukarıda anılan Yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelik durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.