Onlarca şehre İŞKUR'dan 3.750 TL maaşla sınavsız personel alımı başvurusu ilanları! İşte İŞKUR mesleki eğitim programları

İŞKUR mesleki eğitim kursları ve TYP kayıtları nasıl yapılır?.. İŞKUR mesleki eğitim kursları kayıtları başvuru şartları nelerdir?.. Kurs süresi ne kadardır? İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu tüm mesleklerde işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla yapılan meslek edindirme ve geliştirme kurslarıdır. İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanların en az yüzde ellisi, en az yüz yirmi gün olmak üzere kurs süresi kadar istihdamda kalmaktadır.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2021, 08:25 Güncelleme 06 Haziran 2021, 15:15
Onlarca şehre İŞKUR’dan 3.750 TL maaşla sınavsız personel alımı başvurusu ilanları! İşte İŞKUR mesleki eğitim programları

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, ve mesleki eğitim kurslarıyla farklı şehirlere yüzlerce personel alımı yapılıyor. Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilirler.

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapılabiliyor. TYP kapsamında personel alımı ilanlarına https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresinden erişim sağlanabiliyor. Verilen linke tıkladıktan sonra açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan ''Ara'' butonuna giriş yaparak ilanı görebilirsiniz. Başvuru şartları ve diğer detaylar da ilgili internet sitesinde yer alıyor.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP ÇALIŞMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

KİMLER TYP'DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.



İŞKUR TYP PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYINIZ