İŞKUR'da 3.000 TL maaşla onlarca şehre sınavsız personel alımı başvurusu...

Türkiye İş Kurumu tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında, farklı şehirlere yüzlerce personel alımı yapılıyor. İŞKUR ilanlarını resmi sitesi üzerinden yayınlıyor. Buna göre İŞKUR'un yayınladığı ilanlardan bir tanesi de TYP ile personel alımları olacak.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2020, 10:34 Güncelleme 03 Mart 2021, 14:12
İŞKUR’da 3.000 TL maaşla onlarca şehre sınavsız personel alımı başvurusu...

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından beklenen TYP ilanları yayınlandı. Toplum Yararına Programlar kapsamında 30 farklı ilde ve farklı ilçelerde en az ilköğretim mezunu yüzlerce personel alımı yapılacak. Peki TYP başvuru şartları neler? TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

TYP ÇALIŞMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

KİMLER TYP'DEN YARARLANAMAZ?

İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların mesleki eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz.

Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.

Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz.

Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.

TYP'DEN İKİNCİ KEZ YARARLANILABİLİR Mİ?

TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir. Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP'den en fazla 24 ay yararlanabilir.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ