Okullara yaş şartsız 20 bin temizlik güvenlik görevlisi, bakım onarım elemanı alımı yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ile okullara toplum yararına programı kapsamında KPSS'siz personel alımı yapılacak. Ağustos TYP alımında eğitim ve yaş şartı aranmayacak. İŞKUR Toplum Yararına Programları (TYP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullardaki kadrolara güvenlik görevlisi, çevre düzenlemesi, bakım ve onarım ve temizlik alanında alımlar yapılacak.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2020, 09:20 Güncelleme 13 Eylül 2020, 13:03
Okullara yaş şartsız 20 bin temizlik güvenlik görevlisi, bakım onarım elemanı alımı yapılıyor

İÇİNDEKİLER

Okullara yaş şartsız 20 bin temizlik güvenlik görevlisi, bakım onarım personeli alımı için detaylar belli olmaya başladı. Bu anlamda vatandaşlar İŞKUR TYP iş ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen binlerce kişi ise alımların hangi illere yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Güvenlik görevlisi, çevre düzenlemesi, bakım ve onarım ve temizlik alanında yapılacak personel alımı için son gün yaklaştı.


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen okulların güvenliği temizliği ve bakım onarımı konularında kadrolu istihdam gerçekleştirilemeyen alanlar için geçici süredeki personel başvuruları İŞKUR üzerinden online ALO 170 hattından yapılabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş olmak. İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak. SGK'dan herhangi bir emekli aylığı, gelir aylığı ya da malül aylığı almıyor olmak gerekmektedir. Adayların eğitim şartlarında herhangi bir mezuniyet şartı aranmayacak. Fakat halihazırda örgün bir eğitime devam eden adaylar bu ilanlara başvuru gerçekleştiremeyecekler. Açıköğretim mezunları başvuru yapabilecek mi belli oldu. Örgün öğretim dışında Açıköğretim ile Lise, Üniversite okuyan öğrenciler puanlara başvuru yapabilecekler. Daha önce toplum yararına programı kapsamında görevli iken kendi kusurlarını nedeniyle işten çıkarma tutulmamış olmalı istenmektedir. 2019 ve 2020 eğitim öğretim döneminde güvenlik görevlisi kadrosunda çalışan TYP çalışanlarının 2020-2021 eğitim öğretim döneminde başvuru yapabilecekler.