KPSS Hastanelere şartsız ve mülakatsız işçi alımı yapılacak! İşte İŞKUR üzerinden başvuru şartı ve ilanlar...

Sağlık Bakanlığı, coronavirüs salgını sonrası flaş bir karara imza attı. Alınan karara göre hastanelere işçi alımında KPSS şartının daha önce kaldırıldığı, bazı kadrolara ise mülakatsız kura ile alım yapılacağına yer verildi. Türkiye'de corona virüs vakalarında artış olurken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden en az ilköğretim mezunu adayların da başvuru yapacağı hastanelerde çalışacak personel arandığı bildirildi. İŞKUR üzerinden hastaneler tarafından yayımlanan personel alım ilanında aranan başvuru şartları açıklandı. İŞKUR üzerinden hastaneler tarafından yayımlanan personel alım ilanı detayları haberimizde...

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 10:22 Güncelleme 24 Mart 2020, 10:22
KPSS Hastanelere şartsız ve mülakatsız işçi alımı yapılacak! İşte İŞKUR üzerinden başvuru şartı ve ilanlar...

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı işçi alımında değişiklik yapıldığına yer verildi. Daha önce sağlık işçisi alımında KPSS şartı kaldırılmıştı. Lise ve daha alt düzeyden mezun olanlarda sınav şartı aranmıyordu. Bugün yayımlanan duyuruda ise sözlü mülakatların da kaldırıldığına yer verildi. Corona virüsü vakaları her geçen gün Türkiye'de de artarken Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden hastanelerde çalışmak isteyenler için yeni personel alım ilanları yayımlandı.

İŞKUR ÜZERİNDEN HASTANELERDE ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

Hastanelerde çalışmak isteyenler için yayımlanan personel alım ilanında güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve hizmetli alımı yapılacağı bildirildi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yayımlanan ilanlarda adaylarda aranan başvuru şartları ve başvuru tarihleri de aktarıldı.

SÖZLÜ MÜLAKAT

Daha önce sağlık işçisi alımında KPSS şartı kaldırılmıştı. Lise ve daha alt düzeyden mezun olanlarda sınav şartı aranmıyordu. Bugün yayımlanan duyuruda ise sözlü mülakatların da kaldırıldığına yer verildi.

Daha önce kura ile sözlü mülakata gireceklerin listesi belirleniyordu. Belirlenen asil ve yedek listedeki adaylar , il sağlık müdürlüklerinde mülakata alınıyordu. Sözlü mülakat sonucu kazanan adaylar belli oluyor ve ataması yapılacak göreve başlıyordu.

BUGÜN YAYIMLANAN DÜZENLEME İLE

Bugün Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede , KPSS şartının daha önce kaldırıldığı alımda sözlü mülakatların da kaldırıldığına ve kurada adı çıkanların atanacağına yer verildi.

EN AZ İLKÖĞRETİM MEZUNU ADAYLAR BAŞVURU YAPACAK

Ankara'da bulunan Özel Mim Hastanesi tarafından yayımlanan güvenlik görevlisi alım ilanına deneyimli güvenlik personeli yanı sıra Temizlik görevlisi alımı olacağı da belirtildi. En az ilköğretim mezunu adayların başvuru yapabileceği personel alım ilanına adayların İŞKUR internet sitesi üzerinden başvuru yapacağı ifade edildi.

ANKARA VE İSTANBUL'DA HASTANEDE ÇALIŞACAK PERSONEL ARANIYOR

Ankara ve İstanbul'da bulunan hastanelerde çalışacak adaylar için başvuru şartları arasında KPSS şartı aranmadığı da bildirilerek, İstanbul'da yayımlanan personel alım ilanında, "Bakırköy Meydanında açılan üç katlı Ağzıve Diş Sağlığı Merkezimizde çalışmak üzere sorumluluk sahibi, çalışmaya istekli, güleryüzlü, işini iyi bilen ve severek yapan temizlik ve servis elemanı aranıyor. İŞKUR' dan işe gönderme formu alarak ya da internetten "başvur" butonuna tıklayarak görüşmeye gitmeniz gerekmektedir." denildi.

İŞKUR Kayıt Süresi Ne Kadar Geçerlidir? Vatandaşların Kayıt Yenilemesi Gerekir Mi?

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak "İş Arama/Kayıt Durumu" menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

İŞKUR İş İlanlarına Nasıl Bakılır?

Çeşitli branşlarda görevlendirilmek üzere her sektöre uygun olarak İŞKUR sisteminde iş ilanı yayınlanır. İŞKUR'un resmi web sitesinde düzenli aralıklarla yayınlanan ilanları, sistemde aktif kaydı bulunan her vatandaş görüntüleyebilir. Aşağıda verilen bağlantıya tıklayarak İŞKUR'un iş ilan sayfasına ulaşabilirsiniz. Açılan ekranda iş ilanlarına bakabilmek için ilk adımda iş arayan ya da iş veren olma durumunun belirtilmesi gerekir. Sonrasında aranılan özel bir pozisyon, nitelik, meslek, beceri veya firma adı varsa o yazılmalıdır. Eğer genel geçer bütün ilanları görüntülemek istiyorsanız; bu kısmı boş bırakabilirsiniz. Sonrasında aynı sayfa üzerindeki çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan no, ilan tarihi, meslek, öğrenim durumu, iş yeri türü, engel durumu, vardiya seçenekleri, iş yeri ünvanı gibi bilgiler girilerek "ara" sekmesine basmalısınız. Herhangi özel aradığınız bir ilan, iş yeri yoksa; ilan no, ilan tarihi ve iş yeri ünvanı sekmelerini boş bırakabilirsiniz.