2020/4 ile hangi memurlar evden-uzaktan çalışabilecek? Hangi kamu personelleri dönüşümlü çalışacak?

2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı esnek çalışma genelgesi ile hangi memurlara esnek çalışma hakkı verildi? Hangi kamu personelleri uzaktan çalışacak? Hangi kamu personelleri dönüşümlü olarak çalışacak? Kamu kurumlarında esnek çalışma modeli için bir genelge açıklandı. 2020/4 sayılı genelgede uzaktan çalışma, idari izin için yeni tedbir kararları verildi. Peki kamuda hangi memurlar uzaktan çalışacak? Esnek çalışma nedir? Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu personellerine uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi olanaklar sunuldu. Ancak bu olanaklar ek genelgelere bağlandı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 10:01 Güncelleme 24 Mart 2020, 10:01
2020/4 ile hangi memurlar evden-uzaktan çalışabilecek? Hangi kamu personelleri dönüşümlü çalışacak?

İÇİNDEKİLER

2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Peki 2020/4 ile hangi memurlar evden-uzaktan çalışabilecek? Resmi Gazetenin 22 Mart 2020 tarihli 31076 sayılı mükerrer sayısına göre Cumhurbaşkanlığı Covıd-19 kapsamında kamu çalışanlara yönelik olarak bazı tedbirler aldı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı sosyal medya üzerinden paylaştığı kararda ihtiyaç kadar asgari personelin kurumlarda bulundurulması şartı ile çalışma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışılmasına yönelik karar alındı.

HANGİ MEMURLAR UZAKTAN YA DA ESNEK ZAMANLI ÇALIŞACAK?

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu personellerine uzaktan çalışna, dönüşümlü çalışma gibi olanaklar sunuldu. Ancak bu olanaklar ek genelgelere bağlandı.

Hangi kamu personellerinin uzaktan ya da dönüşümlü çalışabileceği konusu ek genelgelerle çözülecek. Bunun için merkez teşkilatında çalışanlar için için bakanlar, taşra birimleri için valiler, belediyeler için belediye başkanlarına yetki verildi.

MERKEZ TEŞKİLATINDA ÇALIŞANLAR

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil. Kamuda merkez teşkilatlarda çalışan personellerden hangilerinin uzaktan , hangilerinin dönüşümlü çalışacağı Bakanlar tarafındna yayımlanan genelgelerle belirlenecek. Peki sizce hangi bakanlıkta hangi meslek grupları uzaktan ya da dönüşümlü çalışabilir? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TAŞRA TEŞKİLATLARI

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil. Taşra teşkilatları bünyesinde çalışanların mesaileri ise Valiler tarafından yayımlanacak genelge ile belirlenecek. Peki sizce hangi meslek grupları uzaktan ya da dönüşümlü çalışabilir? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BELEDİYELER

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil. Belediye personelleri ve işçilerin uzaktan veya dönüşümlü çalışmaları da belediye başkanı genelgesi ile belirlenecek.

MALİ HAK KAYBI YAŞANMAYACAK!

İşe gelmeyecek olanlar için idari izinli sayılacaklar. Mali haklarından herhangi bir kayıpları olmayacak. Koronovirüs kapsamında bilindiği gibi 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu bağlamda vatandaşların evlerinden çıkmamaları konusunda çağrılar her kesimden devam ediyor. Kamu kurumlarında alınan tedbirlerden bir tanesi olan yeni çalışma modelinin uygulanması ile kurumlarda virüsün önlenmesi sağlanacak.