81 şehre Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar ve İŞKUR 2020 ilanları

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı sözleşmeli kamu personeli alımı ve işçi alımı hakkında önemli bir açıklama geldi. Peki alımlar ne zaman olacak? Kadrolar nedir? Personel alımı KPSS 'den önce mi yoksa sonra mı olacak? İşte detaylar ve son bilgiler. TBMM Gazetecisi Murat Polat kaleme aldığı yazısında sağlık işçisi ve sağlık personeli alımı için yeni bilgileri paylaştı. Polat kaleme aldığı yazısında sağlık personeli ve işçisi alımı kadro talebinin Cumhurbaşkanlığı 'nda olduğunu söyledi. İşte alım yapılacak kadrolar ve İŞKUR 2020 ilanları takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 10:40 Güncelleme 11 Mart 2020, 10:40
81 şehre Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte alım yapılacak kadrolar ve İŞKUR 2020 ilanları

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı ve İŞKUR personel ve işçi alımlarına tam gaz devam ediyor. Bu bağlamda 8 bin 844 kamu personelinin ataması geçtiğimiz gün yapılmıştı. Şimdi ise adaylar yeni atamaların KPSS 'den önce mi yoksa sonra mı olacağını araştırmaya başladı. Ayrıca on binlerce kişi
Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılı işçi alımını araştırmaya başladı. Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İşte Sağlık Bakanlığı 81 şehre alım yapılacak kadrolar...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN GEÇTİ

Daha önce kadro talebinin Maliye Bakanlığı 'nda olduğu yazmıştı. Yeni açıklamada ise kadro talebinin Cumhurbaşkanlığı 'nda olduğu öğrenildi.

İŞKUR İŞÇİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

KADRO CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA BEKLİYOR

Polat, kadro talebinin Cumhurbaşkanlığı 'nda olduğunu , kadro talebinin kısa süre içinde onaylanacağını söyledi. Kadro talebinin onaylanmasının ardından Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı için harekete geçecek.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

İşçi alımında aşağıdaki kadrolara istihdam olacak:

- Hasta kabul personeli
- Ambulans şoförü,
- Bilgisayar Elemanı,
- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,
- Elektrikçi
- Güvenlik Görevlisi
- Klinik Destek Elemanı
- Veri Giriş Kontrol İşletmeni
- Yardımcı Klinik Elemanı (Diş)
- Temizlik görevlisi,
- inşaat,
- Boyacı,
- Marangoz,
- Kaynakçı
- İşçi
- Şoför

ÖSYM BAŞKANI AÇIKLAMIŞTI; Prof. Dr. Halis Aygün Twitter üzerinden açıklama yaptı; "Değerli adaylarımız, #HalisAygünSağlıkçıBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu hafta kılavuzu yayınlayacağız. 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim."

İŞKUR'A NASIL KAYIT YAPILIR?

Türkiye'de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz.

İş arayanlar İŞKUR kayıt işlemleri için;

• İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İş Arayanlar" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Karşınıza çıkan sayfada bulunan "Üyelik Sözleşmesi" kısmındaki tüm maddeleri dikkatlice okumalı ve daha sonra altında yer alan "Onaylıyorum" butonuna tıklayarak, onay vermelisiniz. Eğer onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" butonuna tıklayın. (Buraya tıklarsanız üyelik sayfasından çıkarsınız).

• Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra açılan sayfada "T.C. kimlik numarası", "isim," soy isim", "baba adı" ve "doğum tarihi" şeklindeki kimlik bilgilerinizi girmelisiniz.

• Altta bulunan güvenlik kontrolü kısmındaki resimde yazan sayıları "Güvenlik Kontrolü" karşısındaki boş kutucuğa yazmalısınız.

• En altta bulunan uyarıyı da okuduktan sonra sol yanında bulunan boş kutucuğa tıklayarak, işaretledikten sonra "İleri" butonuna tıklayarak, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

• Daha sonraki aşamada ise "Adres Bilgileri" ile tercih ettiğiniz "İletişim Bilgileri" kısımlarını doldurmalısınız. En son olarak sayfanın altında İŞKUR üyeliğiniz için özel bir şifre oluşturmalısınız.

• Şifrenizi tekrar girdikten sonra kendinize bir "Güvenlik Sorusu" oluşturup, altındaki "Yanıtınız" karşısındaki kutucuğa da yanıtını yazmalısınız.

• Son olarak en altta bulunan "Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıklayarak İŞKUR kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

İşveren İŞKUR kayıt işlemleri için;

İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İşveren" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Açılan sayfada "Tüzel Kişi Bilgileri" kısmını eksiksiz şekilde doldurmalısınız.

• SGK Numarası-Aracı Kodu bilgilerini girdikten sonra karşısındaki "SGK Sicil Numaramı Doğrula" butonuna tıklamalısınız.

• Şirket unvanını girmelisiniz.

• Vergi no (şirketler için zorunlu), "Vergi Kimlik Numarası" bilgilerini girin.

• Ana Faaliyet Grubu bilgisini, listeden seçin.

• Alt Faaliyet Grubu bilgisini, listeden seçin.

• "Kamu" ve "Özel" şeklinde "Yasal Durumu" seçin.

• Kuruluş Tarihini girin.

• Adres ve İletişim Bilgileri kısmını eksiksiz ve doğru şekilde doldurun.

• En altta bulunan "İleri" butonuna tıklayarak, açılan sayfada tüzel kişilik hesap şifre işlemlerini de gerçekleştirdikten sonra İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

İşverenler ve iş arayanlar İŞKUR kayıt işlemlerini bu şekilde hızlı ve kolay şekilde tamamlayabiliyor. Bu şekilde İŞKUR'un Türkiye genelinde sağladığı iş olanaklarından etkin biçimde faydalanabiliyor.